Karaman Şube Başkanı İdris Güneş yönetim olarak yaptığı basın açıklamasında;'Sağlık-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu olarak, yönetimi devraldığımız 01.01.2010 tarihinde üye sayımız 150 kişi idi. Bu gün ise üye sayımızı üyelerimizin dua, destek ve gayretleriyle 550 ye taşıyarak 25.03.2012 tarihinde 1. Olağan Genel Kurulumuzu hep birlikte gerçekleştirdik. Bağlı olduğumuz Memur-Sen Konfederasyonumuz tüm memurlarımızın Genel Yetkili Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları hizmet kolu olarakta Sağlık-Sen sağlık çalışanlarımızın Genel Yetkili Sendikasıdır.  81 İlimizin sadece sekizinde yetki başka sendikadadır. Bu sekiz ilden biri olan Karaman ‘da inşaalllah haziran 2012 de yetkiyi alacağız. 
Sağlık-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu olarak, yönetim emanetini aldığımız günden bu güne üyelerimizin hepsine ulaşmaya çalışıp, onların her konuda yanlarında yer alarak yardımcı olma gayreti içinde olduk ve bu gayretimiz inşallah daha da artarak devam edecek. 2012 ocak ayında üyelerimize daha kaliteli ve nitelikli hizmet verebilmek için Tahsin Ünal Mahallesi Atatürk Bulvarı Karaman İş Merkezi No:23/3 adresinde şube büromuzu faaliyete açtık. www.karamansagliksen.org.tr şube web sayfamız güncel ve bütün üyelerimizin görüş, öneri, düşünce ve duyurularına açıktır. 
Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının Genel Yetkili Sendikası olarak yetkiyi aldığımız günden bu güne her yılı, ayları ve günleri üyelerimizin kazanımları ile süslediği gibi “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” nun kabulü ile de bu kazanımları taçlandırmıştır. 2009 yılı toplu görüşmeleri sonunda imzalanan mutabakat metninde yer verilen hükme bağlı olarak 2010 yılı şubat ayında Abant’ta gerçekleştirilen çalıştayla başlattığımız kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkı süreci “Toplu sözleşmeye de evet toplumsal sözleşmeye de evet ” sloganıyla destek verdiğimiz 12 Eylül 2010 referandumuyla anayasal hakka dönüştü. Anayasa değişikliği çerçevesinde dört çalıştay ve bilimsel toplantılar sonucunda kanun teklifi hazırlayarak sürece katkı sağlamaya devam ettik. 12 Haziran 2011 seçimleri ve 61. Hükümetin oluşması sonrasında gerçekleştirilen üçlü danışma kurulu toplantılarında görüş, öneri ve taleplerimizi dile getirdik. Bu toplantılar sonucunda hazırlanan kanun tasarısının da ilgili meclis komisyonları çalışmalarına katıldık ve başta hizmet kolu toplu sözleşmesi olmak üzere birçok hususun tasarıya eklenmesini sağladık. Kanun değişikliği, Emniyet ve silahlı kuvvetler bünyesinde çalışan kamu görevlileri ile Cumhurbaşkanlığı, Meclis ve MGK ‘da görev yapan kamu görevlilerinin sendika üyesi olma yasağına son vermemesi, toplu sözleşme kapsamını sınırlayabilecek hükümler içermesi gibi eksik yönlerini içermektedir. 
İLK TOPLU SÖZLEŞME DÜZENİNİN GETİRDİĞİ BAZI HÜKÜMLER 
* 4688 sayılı Kanunun adı; "Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu" olarak değiştirilmiştir. 
* Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışındaki kadro ve pozisyonlarda görev yapan herkes kamu görevlisi sayılacaktır. 
* Aday ya da deneme süresinde olan memurlar da sendikalara üye olabilecek. 
* 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerinin en üst amirleri ile yardımcıları ve kamu kurum ve kuruluşlarının güvenlik görevlileri sendikalara üye olabilecek. 
* Toplu Sözleşme primi, Toplu Sözleşme ikramiyesi adını alacak. 
* Sendika kurucusu olmak için en az 2 yıl kamu görevlisi olma şartı kaldırıldı. 
* Sendika ve Konfederasyonlar isteğe bağlı organlar kurabilecekler ve Genel Kurul hariç olmak üzere zorunlu organların yetkilerini devredebilecekler. 
* Sendika şubeleri ve üye sayısı bini aşan sendikalar ve konfederasyonlar genel kurullarını delegelerle yapabilecekler. 
* Olağan Genel Kurulların süresi azami dört yıla çıkarıldı. 
 Bütün kamu çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Konfederasyonumuz ve Sağlık-Sen Genel Merkezimizin tüm çalışanlarımıza sağlamış olduğu kazanımlara, bizde Karaman Sağlık-Sen Şubesi olarak destek vermeye devam edeceğiz. Hem halkımızın kaliteli ve nitelikli hizmet alımına, hem bu hizmetlerin sunumunda görev alan idareci ve çalışanlarımızın mağdur edilmeden, fiziksel ve psikolojik şiddetten arındırılmış huzurlu iş ortamlarında, güçlendirilmiş sosyal ve ekonomik haklar çerçevesinde hizmet vermelerinin sağlanmasına çalışmak temel amacımız olacaktır. 
Tüm basın çalışanlarımıza toplantımıza teşriflerinden dolayı yönetim kurulu olarak teşekkür eder saygılarımızı sunarız.''dedi.

Kahvaltı programı sendika yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtmasından sonra toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.