Bacak ağrısı nedeniyle 2004 yılında gittiği hastanede Buerger hastası olduğunu öğrenen kaynak ustası Kılıçoğlu’nun iki bacağı da kesildi.

12 yaşındayken sigaraya başladığını dile getiren Kılıçoğlu; “Sigara reklamları çoktu, cazip geldi ve ucuzdu o zamanlar. Babam ve abim başta olmak üzere çevremdeki herkes sigara içiyordu. Babam bizi döverdi, bizde sigarayı saklardık. Daha sonra bir baktık bağımlı olmuşuz ve 2004 yılına kadar içtim” dedi.

2004 yılında bacaklarında damar tıkanıklığı olduğunu ve şekerinin yükselmesi sebebi ile ayaklarını kaybettiğini söyleyen Kılıçoğlu, hastalığının Buerger olduğunu aktardı.

Doktorların bir hata yaptığını iddia eden Kılıçoğlu, “İşin doğrusu doktorlarda ne yapacaklarını bilemedi. Uzman olan bir doktor hastanın belindeki bir damarı değiştirip iyileştirebiliyormuş. Ama bizde Allah’ın takdiri dedik ve tevekkül ettik” dedi.

“PARAMIZ OLMADIĞI GÜNLER BAKKALA YALVARIP YAKARIP SİGARA ALIYORDUK”

“Çok sigara içenlerden değildim, 2 günde bir paket içiyordum” diyen Kılıçoğlu, çok sigara içmiyorum veya az içiyorum gibi sözlerin hikayeden ibaret olduğunu, az veya çok sigara içmenin vücuda yüzde yüz zarar verdiğini dile getirdi.

Sigarayı bıraktıktan 13 gün sonra bacaklarına sancı girdiğini aktaran Kılıçoğlu, “Bir ara sigara içmek canım istemiyordu. Bende sigarayı bıraktım. 13 gün sonra ayağıma bir sancı girdi. Doktora gittik ve sigaradan kaynaklandığını söylediler. Bende biliyordum sigaradan olduğunu ama paramız olmadığı günler dahi bakkala yalvarıp yakarıp sigara alıyorduk” diye konuştu.

“OĞLUM SİGARA İÇİYOR”

Sigaranın zararlarını bilmesine rağmen kendisine kötülük ettiğini anlatan Kılıçoğlu, oğlunun sigara içtiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Dini eğitimini alması için İmam Hatip Lisesine gönderdiği oğlunun okuldan kaçıp sigara içtiğini öğrenen Kılıçoğlu, şunları dile getirdi;

“Duydum ki kendi oğlum dahi sigara içiyormuş. İmam Hatip Lisesine gönderdim dini eğitimini alsın diye ama duydum ki okuldan kaçıp sigara içiyormuş. Babası önünde iki ayağını kaybetmiş sigaradan tavsiye etsen ne yapabilirsin ki. Defalarca uyardım, önünde örnek olmasına rağmen hala sigara içiyor askerde.”

“Gençlere tavsiye etmesi kolay ama tutturması zor” diyerek sözlerine devam eden Kılıçoğlu, “Önemli olan onlara sigara hakkında özellikle yetişkinlerin seminerler düzenleyip uyarmaları lazım. Herkes bilir, uyuşturucu yasak, yasağın ötesinde zararlı. Ama bir bakıyorsun çocuk uyuşturucu bağımlısı olmuş. Sigara da yasak biliyor, herkes söylüyor ama yine de başlıyor. Büyüklerde biliyor, küçüklerde biliyor sigaranın zararlı olduğunu lakin yine de içiyorlar. Hele birde kahveye gidince millet, bir birine uzatıyor al bide buradan yak, iç ya bir şey olmaz gibi söylemlerle. İnsanları sigaradan vazgeçirmek için ya tamamen yasaklayıp ülkeye katmayacaksın, ya da büyük seminerler düzenlenecek. Gençlere söylenecek pek bir söz yok. Gençlere tavsiyem, kendinizi bir ceylan gibi düşünün, aslanın ağzına atlamayın” şeklinde konuştu.