Sivas’ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar, halk oyunları ile rehabilite edilip topluma kazandırılıyor.

Sivas Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalara Sivas yöresine ait halk oyunları öğretiliyor. Her gün iki saat boyunca Sivas’a özgü halk oyunlarının figürlerini öğrenen hastalar oldukça keyifli dakikalar geçiriyor. Sivas Ağırlaması halk oyunları derslerine başlayan hastalar, öğrendikleri ritmik hareketlerle rehabilite ediliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Halk Oyunları Eğitmeni Harun Karadağ, “Figür adımları olarak daha basitten zora gidildiğinden ilk ağırlama halayı ile başladık. Halk oyunları derslerimize 2 buçuk aylık bir süreçten beri devam ediyoruz. Hastalarımız halk oyunlarının zorluğundan çok muzdaripler ancak sevdikleri bir yöre olduğu için, kendi memleketleri oldukları için örfümüze, adetimize geleneğimize ve bu kültüre bir katkımız olduğunu düşünüyorum. Tedavi aşamalarında ise halk oyunları hastalara iyi geliyor çünkü sosyal beceri ve insanı sosyal hayata yönlendirdiğinden dolayı birleşim sürecinde iyi yani aktivite kazanıyorlar” dedi.

Hastalar ise halk oyunları öğrenerek rahatladıklarını belirtti.