Toplantı sonucunda alınan kararlar aşağıda çıkartılmıştır.
1-Sayın Bakanımızın talimatıyla Sağlık Kurumlarımızdan Sağlık Hizmet Alan Vatandaşlarımızdan 97’si Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri tarafından şubat ayı içerisinde evlerinde ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızdan alınan öneri ve isteklerin hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla biran önce değerlendirilerek eksikliklerin giderilmesi kararı alınmıştır.
2-Kazımkarabekir İlçe Entegre Hastane inşaatı yerinde kontrol edilerek %15 oranında fiziki inşaatı tamamlanan binanın kasım ayı içerisinde hizmete başlanması için gerekli tedbirlerin alınması kararı alınmıştır.
3-İlimizde % 95 civarında olan Aile Hekimlerinin cumartesi mesailerinin takibinin yapılması ve vatandaşlarımıza nöbetçi Aile Sağlığı Merkezlerinin açık olduğu konusunda bilgilendirilmenin yapılması kararı alınmıştır.
4-Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında TÜİK tarafından İlimizden seçilen evlere Mart ayı içerisinde radon ölçüm cihazının dağıtılacak olması nedeniyle vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmenin ve takibinin yapılmasına karar verildi.
5-Kanser Tarama Programı kapsamında 15 Ocak – 15 Şubat tarihleri arasında Müdürlüğümüzün 81 İl arasında ilk sıralarda bulunması nedeniyle gayretlerinden dolayı personelimize teşekkür edilerek bundan sonraki dönemlerde de bu seviyenin sürdürülebilir hale getirilmesi önerildi.
6-Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde ''Obezite Danışma Birimi ve Ruh Sağlığı Birimi” açılmış olmasından dolayı halkımıza ve Aile Hekimlerimize bilgilendirmenin yapılarak vatandaşlarımızın sağlıklı beslenme konusunda faydalandırılması kararı alınmıştır.
7-İlimizde hedef grup olarak alınan anasınıflarımızın ağız diş taramaları ve diş sağlığının korunması açısından vernik uygulamalarının Nisan ayında başlanabilmesi için program yapılarak uygulamanın hayata geçirilmesi kararı alındı.
8-Kâzımkarabekir TSM ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ''Sağlıcakla Kal” projesi yerinde değerlendirilerek uygulamanın faydaları konuşuldu ve diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırılması kararı alındı.
9-Aile Hekimlerimizin Mobil Ziyaretlerinin il ve ilçe yöneticileri tarafından düzenli olarak takibinin yapılması ve mazeretsiz olarak gitmeyen kişilere gerekli uyarıların yapılması kararı alınmıştır.
10-Yaklaşan bahar ayları nedeniyle artması beklenen şüpheli ısırık vakalarının Müdürlüğümüz bulaşıcı hastalıklar şubesiyle irtibata geçilerek hastaların takibinin yapılması ve hastane aşamasının da Müdürlüğümüzce takibinin yapılması kararı alınmıştır.
11-Yapımı devam eden Sarıveliler İlçe Entegre Hastanesi inşaatının %97 oranında inşaatının tamamlanarak malzemelerinin de alınmış olması nedeniyle, yenilenmiş hastane binasında Mart ayı içerisinde hizmete başlanması planlandı.
12-Mart ayı Sağlık Hizmetleri Değerlendirme toplantısının Ayrancı İlçesinde yapılması kararı alındı.