Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde servis ve ve koridorların duvarları hastaneye gelenleri gördükleri manzara karşısında tatildeymiş gibi hissettiriyor.

Günlük ortalama bin 700 hastaya hizmet veren hastanede daha iyi şartlarda hizmet sunmak için çaba gösterdiklerini belirten Hastane Yöneticisi Dr. Ahmet Hasıripi, “Hizmetlerin kalitesinin iyileştirilmesi, olumsuz duygular ve psikolojik gerginliğin azaltılması, sağlıklı ilişkiler kurulabilmesi aynı zamanda çalışanlarımızda da aidiyet duygusunun geliştirilebilmesi amacıyla acil servis, hastane girişi, poliklinik ve klinik girişleri, kayıt-kabul, karşılama yönlendirme gibi alanlara manzara resimleri ile yöremize ait tablolar astık hastanene koridorunu renkli şemsiyelerle dekore ettik” dedi.

Çalışanlar, hastalar ve yakınlarından olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Hasıripi, “Hastaneler yapısı gereği yoğun ve stresli iş ortamı olarak biliniyor. Bu algıyı bir nebze olsun hafifletebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Hasta ve çalışan memnuniyetinin kaliteli hizmetin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Faruk Tonga da, “Hasta ve çalışan memnuniyetini arttırmak amacıyla bu tür yenilik ve değişimleri destekliyor ve takipçisi oluyoruz. Başta Hastane Yöneticisi Dr. Ahmet Hasıripi olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum. Genel sekreterlik olarak sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazında bu tip yeni düzenlemeler ve çalışmalarımızı birliğimize bağlı diğer sağlık tesislerimizde de teşvik etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.