ESKİŞEHİR (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) destekleriyle Eskişehir'de tedavisi tamamlanan ve hastalığı yenen 14 çocuk, maske atarak kutlama yaptı.

LÖSEV tarafından bir otelde tedavisi tamamlanan lösemili çocuklara yönelik maske atma partisi gerçekleştirildi.

Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, etkinlikte yaptığı konuşmada, lösemi denildiğinde ilk akla gelenin LÖSEV olduğunu söyledi. 

Hastalıktan kurtulanları tebrik eden Parlar, mücadelesini sürdürenlere ise acil şifalar diledi.

Lösemiyi atlatan çocuklar adına konuşan Tuğçe Karaduman da büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirerek, "Benim için en büyük mutluluk; damar yolumun bir daha açılmayacağını ve ilaçlarımın bittiğini öğrendiğim o gündü" dedi.

Hastalığı geçen Ozan Otan'ın annesi Handan Otan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşadıkları zor günlerde LÖSEV'in yanlarında olduğunu belirtti. Otan, "Bir anne olarak, hani bir kuş vardır. Yuvada o kuşu besler, büyütürsün, uçmasını istersin ya o uçmak, gerçekten çocuklarımızın iyileştiğini görmek, o kadar güzel ve mutluluk verici bir şey" diye konuştu.

 

Ozan Otan (16), bu etkinliğin kendisi için çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Maske atmanın, onca yaşadığı şeyden sonra çok güzel bir duygu olduğuna değinen Otan, "Kendimizi artık özgür hissedeceğiz. Kendimi yüzümde maske olmadan görmek, çok mutlu ediyor" ifadesini kullandı.

Çocuklar, palyaçolar eşliğinde dans ettikten sonra otelin balkonuna çıkarak üzerlerinde maske bulunan balonları gökyüzüne bıraktı.