Avrupa ülkelerinde çok yaygın olarak yapılan, cilt yüzeyindeki damarlarda harika işler yapan TC3000 Termo Koagülasyon artık Karaman'da.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaşar IŞIKLI;''Kılcal damarlarda (damar genişlemelerinde)  TC3000 Avrupa ve Amerika’da kullanılan en etkin cihazdır. Sistem radyo dalgalarını oluşturan bir jeneratör cihaz ile bunun dokuya iletildiği iğnelerden oluşmaktadır. Radyo dalgaları 4mhz frekansında ve süresi ayarlanabilen atımlar halinde uygulanır. 0.075mm-0.15 mm kalınlığındaki iğneler çok özel bir kaplamaya sahip olup sadece batırıldığında uç kısmı ile etkili olur. Prensipte deriye batırılan iğneler yolu ile iletilen radyo dalgalarının kılcal damarlarının ısı yoluyla pıhtılaşmasına sebep olur. Genelde 0. 9 mm kadar olan kılcal damar varisleri (telenjektaziler), 0. 3 mm den küçük varisler, bilek, diz ve yüz gibi yerlerdeki varisler ve her hangi bir cilt tipinde oluşmuş kılcal damar varisleri etkili bir şekilde tedavi edilebilir. Bu grupta başka tedavi alternatiflerine (lazer, skleroterapi) göre avantajları oldukça fazladır. Avantajları özetle sıralayacak olursak;
1. Tedavi öncesi özel bir hazırlık ya da anestezi gerektirmez. İşlem poliklinikte gerçekleşmektedir. Tedavi genelde ağrısızdır. 
2. Bütün seanslar SGK  (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından karşılanmaktadır.
3. Ortalama bir seans 10-15 dk. sürer ve bu süre zarfında varisli alana 200-600 atım uygulanarak kabaca toplam 40-80 cm uzunluğundaki kılcal damar varisi tedavi edilmiş olur. 
4. Uygulama yeri bir kaç hafta sonra varislerin kaybolmuş olduğu normal deriye döner. 
5. İşlemden sonra sargı ya da bir ilaç kullanımı gerekmediği gibi, günlük hiçbir aktiviteyi kısıtlayacak durum oluşmaz. 
6. Diğer tedavilerde olduğu gibi güneş ışığından sakınmaya da gerek yoktur. Mevsim kısıtlaması olmadan bütün bir yıl boyunca uygulanabilir. 
7. Alerji, pigmentasyon, yanık gibi yan etkiler görülmez. Eğer kalp pili varsa, nikel alerjisi varsa ya da işlem yapılacak alanda enfeksiyon varsa bu yöntem uygulanmaz.
8. Termokoagülasyon lazere belirli açılardan üstündür. Lazer belirgin yangı oluşturan, başarı için tekrar tekrar uygulamayı gerektiren ve sonuçların 4-6 haftada görülebildiği, önemli oranda yanık ve leke kalma riski bulunan pahalı bir tedavi şeklidir. Özellikte kurallara uygun yapılmadığında ciddi kozmetik sonuçlar oluşturabilir.
9. Termokoagülasyon tek başına skleroterapiye göre de avantajlıdır. Örneğin skleroterapi çok küçük varislerde, ayakta, yüzde ve bilekte uygulanamaz ve morarma, leke kalma riski bulundurduğu gibi, tedavi sonrası sargı ve bandajları gerektirir. 
Genelde skleroterapi ve TC3000 termokoagülasyon birlikte kullanılır. Önce daha büyük varisler skleroterapi ile tedavi edilip, kalan kılcal damar varislerine  TC3000 termokoagülasyon uygulanır.
Kozmetik yönden harika işler çıkaran ve tüm dünyada hayranlık uyandıran Termo Koagülasyon,  Karaman’daki çevre il ve ilçelerden gelmekte olan tüm hastalarımıza hayırlı olsun.''Dedi