Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesi’nde çalışan personele Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği konusunda eğitim verildi.

Biyolog Belkıs Ekinci tarafından Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme eğitiminde Tıbbi atığın ne olduğu, Nasıl ayrılması gerektiği, Nerelerde depolanması ve Kimler tarafından taşınması gerektiği ayrıca risk altındaki personellerin korunması konularında hastane personeline bilgi verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tekin: “Mevzuatımıza göre Tıbbi atıkların; evsel nitelikli çöpler ve ambalaj atıkları ile temas etmemesi ve tamamen ayrı toplanarak Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait sterilizasyon tesisinde bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak direk atıkların üretildiği sağlık kuruluşlarımıza, özellikle de sağlık çalışanlarına çok iş düşmektedir. Yapılacak yanlış uygulamalar hem kendileri için hem çevredekiler için risk oluşturabilir. Bu sebeple Devlet Hastanemizden gelen talebi değerlendirerek teknik arkadaşlarımız tarafından bir bilgilendirme eğitimi yapılmasını uygun gördük. Devlet Hastanemizin ek binalarında da benzer eğitimler düzenlemeye devam etmek istiyoruz” dedi.