TEB 50. Bölge Karaman Eczacı Odası Başkanı Ecz. Osman ÜNSAL’ın yaptığı açıklamalar :       
   
    “ Çok acı bir şekilde izlemekteyiz ki, gerek görsel medyada, gerekse internet ortamında bitkilerle tedaviyi bir mucize gibi sunarak, insanlarımızın hastalıklarını kendilerine sermaye edinen, sadece ticari kazanç peşinde olanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.
    Bugün kontrolsüz bir şekilde satılan, kendisini eczacı, doktor yerine koyarak hastalığınızı bitkilerle tedavi ettiğini söyleyenlerden sadece bitkisel droglar değil kontrolsüz açıkta satılan nereden temin edildiğini bilmediğiniz ve en önemlisi bir çoğunda yasal limitlerden çok daha fazla zirai ilaç kalıntısı olan bitkileri satın alabilirsiniz. Sağlık ararken kanserojen tarımsal kalıntılara maruz kalabilirsiniz.
    Şunu unutmayınız ki; tıbbi bitkiler de aynı ilaçlar gibi kontrollü kullanım ve takip gerektiren, sağlığınız açısından doğru kullanıldığında daimi bir yardımcı fakat yanlış yönlendirme ve yanlış kullanımla çok büyük sağlık sorunlara neden olabilecek bitkisel ilaçlardır. Profesyonel bir danışmandan yardım almadan sadece kulaktan dolma veya bu işin eğitimin almamış tamamen ticari kaygı ile bu işi yapanların tavsiyesiyle açıkta satılan veya nereden temin edildiği bilinmeyen bitkiler size yarardan çok zarar ve belkide geri dönüşümü imkansız sağlık sorunları açacaktır.
    Değerli halkımız, eczacılık mesleğinin en önemli fakülte derslerinden biride bitkilerin tedavi alanında kullanımı sağlayan fitoterapi ve bitkisel drogların tanınmasını ve hazırlanmasını sağlayan farmakognazi dersleridir. Bu konuda meslektaşlarımızın her biri bu eğitimi almış bu konuda yetkili kişilerdir. Sizlere bitkisel tedavi konusunda en iyi danışmanlık yapacak kişi eczacınızdır.
    Şu bir gerçektir ki bitkisel ilaçlar hastalığınızın tedavisin de size yardımcı olur ama kesinlikle bir mucize vaad etmez. Size mucize vaad edenlere kanmayınız. Bu konuda danışacağınız tek yetkili eczacıdır çünkü eczacınız size hayal satmaz. “

    Ayrıca Ecz. Osman ÜNSAL, bugün ve yarın Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Sayın Prof. Dr. Betül DEMİRCİ ve Sayın Yar. Doç. Dr. Ayhan ALTINTAŞ hocalarımız Karaman’daki meslektaşlarımıza bitkisel ilaçlar konusunda güncel bilgilerle eğitim vereceklerini, bundan sonraki süreçte de meslektaşlarımız Karaman halkına bu konuda çok daha etkin hizmet edebileceklerini belirtti.