16 Mart 2012 Cuma günü saat 18:00’de Otağ Öğretmenevi tesisinde gerçekleştirilen yemeğe Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları Latif Memiş ve Ferhat Burakgazi, İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, daire müdürleri ve çok sayıda sağlık personeli ile aileleri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan programda Nuriye ULU yaptığı konuşmasında; “Ülkemizde modern tıp eğitimin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamamıza katılımınız ve teşrifleriniz bizleri memnun etmiştir. Bu program acı ve tatlı günlerimizde hep birlikte olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Mesleğimizin ne kadar kutsal olduğunu ve nedenli özveri gerektirdiğinin farkındayız. Bizler Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi" sözünü özümsemiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Devlet olma savındaki  siyasal kuruluşların en birinci görevi halkının sağlığı ve sağlamlığıdır" sözünü ilke edinmiş, Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep AKDAĞ'ın "Kapımızdaki son hastanın ızdırabı bitene kadar mesaimiz devam edecektir" sözlerini kendimize çalışma prensibi edindik. Bu çalışma prensibi ile vermekte olduğumuz hizmetlerde bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN olmak üzere bütün il müdürlerimize, kurumlarımıza vakitlerinden çaldığımız fedakar eşlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum.Ve bütün sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum."dedi.

İl Sağlık Müdürü Nuriye ULU’nun konuşmasının ardından Karaman Tabib Odası Başkanı ve Karaman Aİle Hekimleri Derneği başkanının yaptığı konuşmaların ardından  Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN programda yaptığı konuşmada ; “Bilindiği gibi ülkemizde ve ilimizde her yıl kutlamakta olduğumuz 14 Mart Tıp Bayramı artık, aslında bir kaynaşma, tanışma ve bir yerde de stres atma amacı taşımaktadır.

Ülkemizde ve ilimizde sağlık alanında ki gelişmeler azımsanmayacak kadar önemli ve büyük gelişmelerdir. İlimizde ki bu başarılar bizi gerçekten sevindirmekte ve mutlu etmektedir. Ülkelerin ve illerin gelişmişlik düzeylerini gösteren anne ölümleri, aşılama oranları gibi temel yaşam göstergelerine bakıldığında ilimiz çok iyi durumdadır. Yine hastanelerimizin sunduğu hizmetlerin kalitesi ve çeşitliliği önemli derecede artmıştır. Tüm hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de bir son nokta yoktur. Biz de her zaman yeni arayışlar içerisinde halkımıza daha güzel hizmet sunma yolun da çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Sağlık hizmetleri yapısı itibari ile çok kutsal olup, vazgeçilemeyecek bir özelliğe sahiptir. İnsanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, görevlerini büyük bir özveri ve fedakârlıkla yerine getiren sağlık çalışanlarının insan yaşamında önemli bir yeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlık çalışanlarımızın karşılaştıkları her türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleklerinin icrasında halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretleri, bizler için iftihar kaynağıdır. Bu düşüncelerle ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen,verilen görevleri zamanında ve tam yapan bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlar, tüm sağlık camiasına teşekkür eder, birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu ifade ederek herkese iyi akşamlar dilerim.” dedi.

Vali Kahramn konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu ile birlikte Karaman 112 Acil Servisinde çalışmakta olan sağlık personelleri ile canlı yayında sohbet ederek onlarında 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Daha sonra Valimiz Sn. Süleyman Kahraman tüm sağlık çalışanları adına 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hazırlanan pastayı keserek bütün sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen program sağlık personellerinin hazırlamış oldukları tiyatro gösterisinin sergilenmesi, çekilişlerin yapılmasının ardından canlı müzik eşliğindeki etkinliklerle sona erdi.