Medikal Estetik Hekimi Dr. Bora Özcan, birçok vatandaşın rahatsız olduğu tırnak batımlarına kullandıkları Alman teknolojisi sayesinde ağrısız ve sızısız bir şekilde 1 saatte çare bulduklarını söyledi.

Ege Bölgesi’nin ilk ayak bakım merkezi Manisa’da açıldı. Tırnak batmalarından muzdarip vatandaşlar, tırnaklarını çektirmeye gerek kalmadan uygulanan sistemle bir saat içinde normal hayatlarına devam ediyor.

Yaptıkları uygulama hakkında bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Bora Özcan, şöyle konuştu: “Manisa’da bir ilke imza attık. Tıbbi cihazlar ile ayak sağlığı için ayak bakımı yapıyoruz. Bu konuda vatandaşımıza yardımcı olduğumuz konular arasında tırnak batması, nasır tedavisi, ayak mantarı, tırnak mantarı, çatlak tedavisi, diyabetik ayak tedavileri ve genel ayak bakımları. Bildiğiniz pedikürden çok farklı bir sistem bu. Medikal cihazlarla steril ortamda yapılıyor. Özellikle vatandaşın rahatsız olduğu tırnak batığı tedavisinde çok başarılı bir sistem. Tırnak çekmeye gerek kalmadan tırnağa bir tel uygulaması ile tırnak batığına çare buluyoruz. Kişi ayakkabısını rahatlıkla giyebiliyor. İşlem sonrası kişi ağrı sızı hiçbir şey çekmiyor. İşlem bir saat kadar sürüyor. Bu sistemde tel takımı gayet acısız ve sızısız bir şekilde yapılıyor. Bu sistemle birlikte hasta normal hayatına devam edebiliyor. Tırnak böylelikle kendini korumuş oluyor. Tırnak yatağı yeniden oluşmuş oluyor. Steril bir ortamda yapıldığı için de herhangi bir enfeksiyon riski yok. Bu işlemler sırasında yapılan tırnak mantarı tedavisi, ayak mantarı tedavisi de yaklaşık 1 yıl süren, uzun süreli tırnağa ya da ayak mantarı tedavisine yardımcı olarak yapılan bir sistem. Tırnak bakımı ile birlikte tırnak mantarına çok kısa sürede çare buluyoruz.”

ALMAN TEKNOLOJİSİ

Hastalara uygulanan yöntem hakkında bilgi veren Dr. Özcan, insanların rahatsız olduğu nasır, topuk çatlağı gibi rahatsızlıkları da bu sistemle tedavi ettiklerini söyledi. Hastaların en çok tırnak batığı için geldiğini anlatan Dr. Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tırnağına tel takılıyor. Bu işlem bir saat sürüyor. Sonra ara bakımları var. Yaklaşık on beş gün ya da bir ay süren ara tel uygulaması var. Hasta tırnak telini tekrar tekrar kullanabiliyor. Çok pahalı bir tedavi değil. Özellikle futbolcular, sporcular için normal spor hayatlarını sürdürebilmeleri açısından oldukça önemli bir sistem. Bu tedavilerin doktor kontrolü altında yapılması önemli. Çünkü enfeksiyon kapmamak, steril ortamda yapılması önemli. Hastalıkların hastalardan birbirine bulaşmaması önemli. Bu sistemi Ege Bölgesinde uygulayan tek merkeziz. Uyguladığımız teknoloji bir Alman teknolojisi ve oldukça başarılı. Referansları çok çok iyi bir tedavi sistemi.”

TIRNAK TELİNİN MALİYETİ 150 TL

Maliyetlerinin yapılan işleme göre değiştiğini kaydeden Dr. Özcan, şunları söyledi:

“Ayak bakımı yeni bir uygulama. Manisa’da yeni duyuluyor. Vatandaşların ilgisinin de iyi olduğunu düşünüyorum. Tedaviden tedaviye değişen fiyatları var. İlk önce hastanın ayağını muayene ediyoruz. Bu muayeneyi ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Tırnak teli takmak gerekiyorsa tırnak telinin maliyeti 150 TL. Ayak bakımlarının tedavileri var. Bu tedavide nasıl yapıldığı ve neler yapıldığı önemli. Bu sırada kullanılan ilaçların maliyetleri de var. Buna göre hastaya ortalama bir maliyet çıkarıyoruz.”