Trabzon’da son yıllarda gelişen turizme paralel olarak sağlık turizmi alanında da bölgesindeki komşu ülkelerin gözdesi haline geldiği belirtildi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Sağlık Turizm Derneği Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Trabzon’a son yıllarda bir milyona yakın turist geldiği hatırlattı. Turuizmdeki bu canlanmayla birlikte kentte bu turistler için sağlık hizmeti ihtiyacı doğduğunu da kaydeden Yılmaz "Türkiye’de sağlık turizmi açısından Trabzon en avantajlı bölgelerinden biridir. Hemen kapımızda Gürcistan, Ermenistan, İran, Irak, Türk Cumhuriyetleri ve diğer ülkelerin hepsinin açıldığı bir kapı durumundayız ve bu bölgedeki en büyük il Trabzon’dur. Biz istesek de istemesek de burada bu yabancı kişilerin gidiş gelişi yani bir hareketlilik söz konusudur. Bu kadar yoğun bir göl üzerinde olan ilimiz yabancıların gelip gittiği ve üstelik son yıllarda bir milyona yakın turisttin geldiği bu şehir Trabzon’da sağlık hizmeti ihtiyacı doğmuştur" dedi.

"Turistin sağlığı ayrı, sağlık turizmi konusu ayrıdır" diyen Yılmaz "Sağlık turizminde hemen çevremize baktığımızda Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerde sağlık hizmeti çok ileri düzeyde değildir. Bu hizmeti dışardan almak istiyorlar. Bu ülkelere en yakın Trabzon’a doğal bir yönelim olmaktadır. Kalp Hastalıkları, Onkoloji, Ortapedi, İnteraktifite ve Rehabilitasyon alanlarında olmak üzere diğer alanlarda yavaş yavaş ciddi bir alt yapıya sahip olan Trabzon’da hasta sayılarının her geçen gün arttığı görülmektedir. Özellikle Ortapedi vakalarında bölgemizde tek Türkiye’de iki taneden biri olan Kemik Hastalıkları ve Rehabitilasyon Hastanesi uzmanı ekibi ve son modern ameliyathanesi ile turistlerin gözde tercihlerindendir. Özellikle kısır tedavisinde yabancılar, huzurlu bir ortamda, ağaçlık yeşillik bir ortamda yani çevrenin çok daha iyi olduğu ortamda zihin daha sakin olduğu bir ortamda tüp bebek tedavisinde başarılı oluyor. Bundan hareketle interaktifte turizm bu bölgede önem arz etmektedir. Trabzon gelecek yıllarda tabiat deniz açısından Türkiye’de en gözde illerden birisi olacaktır. Hatta dünyanın gözünde de arzu edilen gidilmesi gereken bir şehir olacaktır” ifadelerini kullandı.