Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Toplum Ruh Sağlığı Merkezi aralıklı olarak düzenledikleri sosyal etkinliklerine devam ediyor.

Bu hafta sonu gerçekleştirilen Sille gezisi kapsamında ilk olarak sedef kakma, seramik ve çini sanatlarının yer aldığı yöresel el sanatları atölyeleri ve sergileri ziyaret edildi.  

Ardından Selçuklu mimarisine ait, yurt dışındaki müzelerde sergilenen eserlerin replikalarının bulunduğu Selçuklu Sanat Galerisi gezildi. Kısa bir yürüyüşten sonra M.S. 372 yılında yapılan ve ikonalarının Yunanistan’daki Silleli Rumlar Derneği’nden geldiği, “Tarihe Vefa” projesi kapsamında restore edilip müzeye dönüştürülen Aya Eleni kilisesine gidildi. Son olarak oyuklu mağaralar gezildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Metik, Psikolog Merve Baytar, Hemşire Özlem Koçak ve TRSM sorumlu Hekimi Mustafa Bayraktutan’ın katıldığı gezide, aktivite ve meşguliyet terapisi gibi uygulamaların kronik ruhsal hastalıkların tedavisinde ve tedavi uyumunun artırılmasında gerekli olduğu ve bu konudaki etkinlik spektrumunun genişletilmesinde gezilerin önemli bir yer kapladığı ifade edildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hafta için her gün açık olduğu, hasta ve yakınlarını bilgilendirme eğitimlerinin devam ettiği, sabah sporu, günaydın toplantıları, ev ziyaretleri, mutfak terapisi, resim, halı dokuma ve ahşap boyama kurslarının olduğu ve bu kurslardan, şizofreni, bipolar bozukluk, şizoafektif bozukluk ve psikoz gibi psikotik hastalıkları bulunan vatandaşların ücretsiz istifade edebildiği belirtildi.