Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ilk yardım ve eğitici eğitimi veren en ciddi, samimi kuruluşun Türk Kızılayı olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Merkezleri 10. Koordinasyon Toplantısı, Bera Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Aker, ilk yardım eğitiminin Kızılay’ın faaliyet alanlarında önemli bir yer aldığını belirterek, Genel Merkez olarak bu faaliyetleri desteklediklerini söyledi. İlk yardım ve eğitici eğitimi veren en ciddi, samimi kuruluşun Türk Kızılayı olduğunu vurgulayan Akar, Türk Kızılayı’nın bu konuda kar amacı gütmeden, tamamen insan odaklı, insan haysiyetini koruyan bir anlayışla hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 85’ini Türk Kızılay’ın karşıladığına dikkat çeken Akar, 16 bölge kan merkezi, 73 kan merkezi ve 3 bine yakın personelle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Gönüllü kan verenlerin nüfusa göre yüzde 3 oranında olduğunu kaydeden Akar, "Yüzde 5 ideal rakamdır. Bunu yakaladığımızda Türkiye’de kan ihtiyacı veya kan problemi diye bir şey kalmayacak" dedi.

Akar, kan verenler arasında kadınların oranının çok düşük olduğunu belirterek, bu oranın Türkiye genelinde yüzde 9’da kaldığına dikkat çekti. Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara Kan Merkezi’ni ziyaret ederek eşiyle birlikte kan verdiğini de hatırlatarak, Başbakan Davutoğlu’nun “Ailece kan vermeye çağırıyorum bütün milletimizi” dediğini kaydetti.