İl Tütün Kontrol Kurulları Sekreteryası'ndan yapılan açıklamada;''Kanun uygulamaları gereği; yeni yıl akşamı özel hukuk statüsüne sahip lokanta, açılır-kapanır düzeneğe sahip kafeteryalar, içkili lokanta ve gazinolar ve kahvehaneler, Güzellik Salonları ve Buna benzer kapalı mekânlarda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşan denetim ekiplerince saha uygulaması yapılmıştır.''

İlimiz genelinde yürütülmekte olan 4207 sayılı kanun uygulamaları gereği; İl Tütün Kontrol Kurulları tarafından oluşturulmuş olan İl Denetim Ekipleri  "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolünü" sağlamak üzere; yılbaşı gecesi olan 30-31 Aralık 2011 Cuma ve Cumartesi akşamı  olmak üzere ‘’kapalı mekân’’ tanımına giren özel hukuk statüsüne sahip işletmeler olan "İçkili lokanta, kafeterya, içkili gazinolar, pastaneler ve kahvehaneler, açılır-kapanır Düzeneğe sahip kafeteryalar " güzellik salonları ve buna benzer kapalı mekânlar olmak üzere denetim ekiplerince 86 Adet Özel hukuk statüsüne sahip işletmeye denetim uygulaması yapılmış, 3 işletmeye Kanun uygulamalarına muhalefet etmelerinden dolayı ve kanunda yetkilendirilmiş olan mülki amirlikçe idari yaptırım uygulanmak üzere tutanak düzenlenmiştir. 2 işletmeye kanun uygulamalarındaki aksaklıklar tabir edilen, yasal uyarı levhasının kanunda belirtilen ebatta olmaması nedeniyle denetim ekiplerince 7 (yedi) günlük süre verilmiştir. Kanun uygulamalarına özen gösteren işletmelere teşekkür edilmiş, Ayrıca İl Tütün Kontrol Kurulu Sekretaryasından alınan bilgiye göre 01 Ocak 2012 yılından itibaren geçerli olacak olan vergi usul kanuna göre  yeniden değerleme oranları ile birlikte idari cezalara %10.26 oranında artırılmıştır. İşletmelere uygulanacak idari para cezaları en düşük 1.103 TL  ile  5.513 TL olmuştur.  Yine yasal uyarı levhasının asılı olmadığı takdirde bunun cezası 1.358 TL olmuştur. Vatandaşlara kesilen idari cezalarda aynı oranda artırılarak 83 TL’ye, Sigara izmariti atmanın ve çevreyi kirletmenin cezası 30 TL olmuştur.Yine 7433 sayılı Kanundaki idari para cezalar aynı oranda artırılmış olup, Bakanlık bilgilendirme yazısı tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Sivil toplum kuruluşlarına gönderilmiştir.
      2012 Yılında da  İl Tütün Kontrol Kurullarınca oluşturulmuş olan denetim ekiplerince aylık program dahilinde denetimler sıklaştırılacak olup, esnafımızın, işletmelerin ve vatandaşlarımızın bu konu da mağdur olmaması için konuya ehemmiyetle önem verilmesini önemle rica ederiz. Ayrıca Karamanlı tüm esnaflarımızın yeni yılını kutlar sağlık, mutluluk ve bol kazanç dolu bir yıl yaşamalarını dileriz.” denildi.