Müdürlükten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy ile Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hikmet Yılmaz tarafından, Halk Sağlığı Laboratuvarına Merkezi Amerika’da bulunan BIO-RAD Laboratuvarı tarafından gönderilen ve uluslararası laboratuarların karşılaştırıldığı yeterlilik testi ile alınabilen, EQAS Aylık Klinik Kimya Eksternal Kalite Başarı Sertifikası Halk Sağlığı Laboratuvarı Sorumlusu Bil.Uzm.Kimya Müh. Zafer Zeybek’e takdim edilmiştir.
Halk Sağlığı Laboratuarı Sorumlusu Zafer Zeybek, Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan Biyokimya, Hemogram ve HBA1c analizlerinin en güvenilir sonuçlarını, hizmet verilen aile hekimlerine sunmanın ana hedefleri olduğunu; analize alınan numunelere günlük kontrollerde uluslararası laboratuarlar arası karşılaştırma testlerinin yapıldığını, çalışmalarında her türlü desteği veren Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.Ali Rıza Altunsoy’ a teşekkürlerini ifade etmiştir.

Halk Sağlığı Laboratuarının daha önce de hematoloji ve hemoglobin dış kalite kontrol programlarında başarı sertifikası bulunmakta olup; almaya hak kazanılan bu üçüncü başarı sertifikası, Laboratuarın Temmuz 2011- Haziran 2012 döneminde gerçekleştirilen '10.Döngü Aylık Klinik Kimya Dış Kalite Programında' uygulanan yeterlilik testlerinde üstün başarı göstermesi sonucunda olmuştur.

Üçüncü kez başarısı tescillenen Laboratuarımızın tüm çalışanlarına gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ayrıca Halk Sağlığı Laboratuarının 2013 yılına yönelik hedefler ve çalışmaları konusunda 2013 yılında mevcut hizmet kalitesini geliştirilmesine yönelik olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikalarının edinilmesi, bu kapsamda çalışmalar yapılması konusunda ortak kanaate varılmıştır.

Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Ali Rıza ALTUNSOY, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasının hasta memnuniyetini artıracağından, alınması gereken önemli bir sertifika olduğunu belirtmiştir.

Dr.Ali Rıza ALTUNSOY, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine geçiş için Halk Sağlığı Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızın da dahil olduğu bir çalışma yapılması bu konuda her türlü desteğin verileceğini önemle vurgulamıştır.

Bu kapsamda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi yetkinliğine sahip Uzm.Biyolog Sami KARAGÖZ’ün koordinatörlüğünde, 2013 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirmesinin alınması için çalışmaların başlatılması kararı alınmıştır,''dendi.