Tıp’ta en yaygın biçimde kullanılan ultrason tekniği, artık estetiğin de hizmetinde. Değişik dalga boylarına ayarlanabilen ultrason temelli cihazlar sayesinde ciltteki sarkma, ince kırışıklar, akneler gibi birçok sorun bıçaksız ilaçsız tedavi ediliyor.

Antalya’nın Kemer ilçesinde hafta sonu tamamlanan 25. Ulusal Dermatoloji Kongresinde tanıtılan ve ilgi gören cihazla ilgili bilgi veren Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, fokus ultrason yöntemiyle deri altında yaklaşık 65 derecelik bir ısı oluşturulduğunu ve işlemin 45 dakika sürdüğünü söyledi.

DOKUDA YENİLENME

Dr. Devrim Gürsoy, tedaviyi, "Ultrason ve görüntüleme yöntemi ama ultrasonun belli bir doku aralığına odaklı bir şekilde çalışması ve o bölgede bir yenileme meydana getirme süreci cilt yenileme tedavilerinde bir çığır açtı diyebiliriz. Bu işlemin genel mantığı, cilt yüzeyinde herhangi bir olumsuz etki oluşturmadan cilt altı kas ile deri arasındaki bölgede 65 santigratta kalacak bir ısı artışına neden olması ve bu bölgede fraksiyon dediğimiz sütunsal aralıklı milimetrik berelenme oluşturmak suretiyle dokuda yenilenme meydana getirmesi" şeklinde anlattı.

ANINDA İYİLEŞME

Mayasante Polikliniği Direktörü Farmakolog Estetik Hekim Dr. Gürsoy, işlemin en büyük avantajının işlem uygulandıktan sonra hemen başlayan ve üç ay artarak devam eden ve bir sene kendini koruyan iyilik hali söz konusu olduğunu söyledi. Gürsoy, hasta için bir nekahet durumu gerektirmeyen, işlem sonrası sosyal yaşantısına daha iyi bir görüntü ile dönmesini sağlayan ve hastanın aynaya baktığında görüntüsünü her geçen gün daha çok memnuniyetle izleyebileceği bir uygulama olduğunu söyledi.

KIRIŞIKLARI VE İZLERİ YOK EDİYOR

Dr. Devrim Gürsoy, fokus ultrason tedavisinde deriyi soymadan cilt altında yoğun bir birleştirme meydana getirerek izlerin meydana getirdiği çukurlukların tamiri konusunda da iyi sonuçlar alındığını belirterek, "Vücuttaki tüm izler, tüm yara sonrası meydana gelen durumlar dokuda kontrolsüz yaralanmaların meydana getirdiği çok da iyi olmayan iyileşmelerin sonuçlarıdır. Sivilcelerden kalma izler, ince kırışıklar bu yöntemle tedavi edilebilmektedir" diye konuştu.