Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde açılan organ bağışı standına yoğun ilgi oldu. Balıkesir UMKE ekipleri, toplu olarak organ bağışında bulundu.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü tarafından "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" nedeniyle hastane girişine stant açıldı. Vatandaşları organ bağışı konusunda aydınlatan yetkililer hastaneden çıkan vatandaşlara da bilgilendirme broşürü dağıttı. Standa ekip halinde gelen Balıkesir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) organ bağış broşürlerini doldurarak organlarını bağışladı. Balıkesir UMKE sorumlusu Mehdi Önalan, yaklaşık 35 personel ile birlikte organlarını bağışladı. Organ bağışının önemine değinen Önalan, "Bizim aktif olarak 107 personelimiz var. Organ bağışı için arkadaşlarımın tamamımın onayını aldım. Sembolik olarak bir grup şu an itibari ile organlarımızı bağışladık. İlçelerde olan arkadaşlarımız da var. O arkadaşlarımız da gelecek. Şu an için Manyas, Bigadiç ve Bandırma’dan gelen arkadaşlarımızla 35 kişi buradayız" dedi.

Afetlerde medikal kurtarma yaptıklarını ve afet sonrasında böbrek yetmezliği nedeniyle kazazedenin bir ömür boyu diyalize bağlı yaşadığını dile getiren Balıkesir Umke sorumlusu Mehdi Önalan, "Özellikle afet sonrasında böbrek yetmezliği yaşayan bir çok afetzede oluyor. Bunu en iyi gören bizleriz. Bu insanların bu sıkıntısını gördükten sonra organ bağışının ne kadar kutsal olduğunu hepimiz idrak ettik. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasını fırsat bilerek organlarımızı bağışladık. Diğer kamu kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızı da bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

SAĞLIK-SEN’DEN DE DESTEK GELDİ

Balıkesir Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi’de ekibiyle birlikte organ bağışına destek oldu. Organlarını bağışlayan Çelebi, Balıkesir Sağlık-Sen’e bağlı tüm üyelerinin organlarını bağışlaması için çağrıda bulundu. Çelebi, "Biz kendimiz zaten sağlık personeliyiz. Damdan düşen damdan düşenin derdini bilir. İlk öncüleri biziz. Vatandaşımız, personelimiz ve sağlık çalışanları lehine her olumlu ne varsa yanında biz varız. Ben tüm vatandaşlarımızın organlarının bağışlamasını canı gönülden istiyorum. Organ bağışını araştırdık, dinen de hiç bir sıkıntısı yok. Herkesin duyarlılığı için teşekkür ediyorum" dedi.