Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, madde bağımlılığını engellemek için gerekli önemlerin Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’nda alınacağını söyledi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katılacağı 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’na ilişkin bilgi veren Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, “8 bakanlığın çalıştığı acil eylem planını tüm paydaşları ile masaya yatıracağız. Kamu kurum kuruluşları, belediyeler, STK’lar, dernekler, eski kullanıcılar, eski satıcılar, bütün madde bağımlığında taraf olan paydaş olan kişiler hep beraber oturacağız. Eylem planında yazdığımız işleri ne düzeydeyiz, nerede nasıl planlarız bunlara karar vereceğiz" dedi.

Çalışmanın önemine vurgu yapan Özkan, "Çok önemli bir çalışma. Arzı azaltmak için İçişleri Bakanlığı’nın kontrolünde sokaklarda narkotimler, danışma hattına bildirilen ihbarlarla beraber ekibin oraya gitmesi ve hukuki sürecin başlaması, hayata geçirilmesi süreci konuşulacak. Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda olan hem öğrencilerin, ailelerin ve toplumun farkındalığını arttırmak için yürütülecek eğitim programları ve süreçler. Adalet Bakanlığı ile diğer hukuki süreçlerin tartışılması, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapacağımız gençlerin maddeye yönelmeden boş zamanlarında aktivasyon yapabilmeleri, spor yapabilmeleri için neler yapabiliriz. Öncelikli stratejimiz koruma, yani maddeye hiç dokunmaması, hiç yönelmemesi, ondan sonrası daha zor olacaktır bizim için. Sağlık Bakanlığı’nın da burada çok büyük görevleri var. Toplumun farkındalığını kazanmak, ailelerimiz ile beraber maddenin kötü bir şey olduğunu, bağımlılığın insan sağlığını kötüye götürdüğünü, topluma farkındalığını kazandırmak ve bunun yanı sırada 7/24 çalışacak danışma hattımızı yapılandıracağız” diye konuştu.