Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, gençlerin uyuşturucu bataklığına düşme oranının her geçen gün arttığını belirterek, “Uyuşturucuda sineklerle mücadele yetmez, bataklıklar kurutulmalı” dedi.

Anne ve babaların korkulu rüyası olan uyuşturucu konusunda açıklama yapan Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, önemli uyarılarda bulundu. Polisin uyuşturucu tacirleri ile mücadele ettiğini söyleyen Mümin Argun, “Ama, sadece polisin mücadelesi ile iş bitmiyor. Bu illet yüzünden gün geçmiyor ki birkaç gencimiz heba olmuş olmasın. Sadece sineklerle mücadele edildiği, bataklıklar kurutulmadığı, hatta çoğaltıldığı için de zayiat her gün artmaktadır. Bu mücadelede, en büyük iş ailelere sonrada medyaya düşüyor. Magazin basını sanatçıları devamlı haber yaparak genç nesilleri bunlara özendiriyor. Fakat buna pek dikkat edildiği yok. Ailelerin her şeyden önce, çocuklarını manevi yönden yetiştirmeleri, haramı helalı öğretmeleri şarttır. Bunun vicdanlara yerleştirilmesi gerekir” diye konuştu.

Anne ve Babaların uyuşturucu konusunda yapması gerekenleri dile getiren Argun, “Anne-baba, çocuğun çevresini daima kontrol etmelidir. Kimlerle görüşüyor, nerelere gidiyor bilmelidir. Önemle basın da, sanatçılar ile ilgili magazin haberlerinde uyuşturucu ile ilgisi olan sanatçıları gündemde tutmamalıdır. Sanatçılar maalesef bulundukları konumun ne kadar önemli olduğunun bilincinde değiller. Para ve şöhretle maddi tatmini yaşayan sanatçılar, manevi tatminlere yöneliyorlar. Maddi güçlerini kullanarak, manevi duygularını tatmin edeceklerini zannediyorlar. Bu da onları uyuşturucu gibi maddelere sevk ediyor. Medya insanların bu konudaki eğitiminde öncü olmalıdır. Özellikle gençleri böyle bir yaşama özendiren programlardan kaçınmalıdır. Maalesef magazin programları gençleri adeta zehirlemektedir. Uyuşturucu batağı, uyuşturucu illeti, çağın vebası uyuşturucu, ülkemizde kullanma yaşı 13’lere inmiş” şeklinde konuştu.

Gençlere seslenen Argun, şöyle konuştu: “Gençler lütfen karşınıza çıkan ilk sorunda uyuşturucuya kapılmayın. Unutmayınız sevgili gençler çeşitli bahanelerle sizi uyuşturucuya alıştırmak isteyenlerden uzak durunuz. Lütfen ailelerinizden uzaklaşmayın. Her derdinizi ailenizle çözmeye çalışın. Hiç kimse anneniz, babanız değildir. Lütfen buna inanın. Hatayı hatayla çözmeye çalışmayın. Yaşamak öyle güzel ki, sadece kendiniz için değil, etrafınızdaki arkadaşlarınız için de aynı gayreti gösterin. Hep beraber el ele verelim ve var gücümüzle haykıralım.”