Karaman Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Karaman Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde, ilk olarak hastanın şikâyetlerine ve muayenesine göre yaşam tarzı değişikliği öneriliyor.
Bacakta rahatlama egzersizleri, kilo verme ve bunun için gereken yardımın sağlanması noktasında yardımcı olunuyor. Eğer ihtiyaç varsa ilaç tedavisi ve özellikle varis çorabı ile yapılan kompresyon tedavisine geçiliyor.  
Kılcal damar varislerinin tedavisinde lazer ve radyofrekans tedavisi kullanılmaktadır.
Radyofrekans yöntemi daha güvenli ve daha başarılı sonuçlar vermektedir. Karaman Devlet Hastanesinde görüntü rahatsızlıkları için poliklinikte mevcut olan 2 adet radyofrekans cihazını kullanarak kılcal damarları anestezi gerekmeden 5-10 dakikalık bir işlemle yok ediliyor.  
Daha büyük varislere ise skleroterapi adı verilen iğne enjeksiyon yöntemi ile köpük uygulaması yapılıyor.  Uygulanan iki işlemde de hastanın hastanede yatışına gerek olmamakta,  işlemden sonra hasta günlük yaşantısına devam edebilmektedir.
Cerrahi uygulamasına ek olarak kapalı yöntemle varis ameliyatlarını başarıyla yapılıyor.
Ayrıca hastanede hastanın yapılan ultrason tetkiklerine göre toplardamarlarda iç kısımlarda olan varisler için açık cerrahi uygulamasına ek olarak kapalı yöntemle varis ameliyatları başarıyla yapılıyor. Yüksek riskli ve kilolu hastalarda ise anestezi kullanmadan özel bir köpük maddesi ile poliklinik şartlarında kapalı ameliyat sistemi de kullanılıyor.
Özellikle Türkiye’de sadece İstanbul’daki bir hastanede uygulanan iç damar varislerine estetik kesi ile dışarıdan uygulanan kapakçık ameliyatı Karaman Devlet Hastanesinde uygulanıyor.  Karaman Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde büyükşehirlerde varis için kullanılan ve mevcut olan tüm tedavi sistemleri başarı ile hastalara uygulanıyor.
Varis, toplardamarda genişleme veya şişlik varis olarak adlandırılmaktadır. Toplumda yarıdan fazla bireyde görülmekte olup tedavi edilmediğinde ciddi problemlerle karşımıza çıkar. Varisler, kadınlarda sık görülmektedir.  Özellikle ayakta çalışan veya sürekli oturarak çalışan bireyler varis için risk gruplarını oluştururlar.
Varisler, bacaklarda kaşıntı, gece krampları, çok ayakta kalındığında bacak ağrıları, bacakta şişkinliklere sebep olur. Bu semptomlara ek olarak özellikle kadınlarda bacaktaki görüntü rahatsızlıkları diğer şikâyetleri gölgede bırakır. Bu görüntü rahatsızlıkları küçük kılcal damarlardan daha büyük varis damarlarına kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkar. Özellikle kadın hastalarımızda tedavi edilmediğinde psikolojik rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Daha büyük varislerde ise tedavi olmadığında bacakta yaralar oluşmakta ve ciddi iş gücü kaybı meydana gelmektedir.
Varis altta yatan neden belirlendiğinde tedavisi Kalp ve Damar Cerrahi uzmanlarınca kolaylıkla yapılabilen bir hastalıktır. Hastanın muayenesi, şikâyetleri belirlenip ona göre testler yapıldıktan sonra hastanın tedavisi planlanır” denildi.