Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, 10 milyon TL yatırımla açılan Radyasyon Onkoloji Işın Tedavi Merkezinde doktor sayısının yetersiz olduğunu ileri süren hasta ve hasta yakınları, duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, 4 doktorun görev yaptığı ancak 2’sinin süt izni nedeniyle yarım gün gelebildiği merkezdeki doktor sayısının arttırılmasını istedi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, 2011 yılında, 10 milyon TL yatırım yapılarak açılan ve 6 doktor görevlendirilen Radyasyon Onkoloji Işın Tedavi Merkezindeki doktor sayısı zaman içerisinde 4’e düşürüldü. 2 kadın doktorun da süt iznine ayrılmasıyla, merkezde doktor sıkıntısı yaşanmaya başladığı ileri sürüldü. Bu yüzden merkezdeki hasta sayısının düştüğü iddia edilirken, kalan hastalar ve yakınları ise yeteri kadar hizmet alamadıklarını öne sürdü.

“Çığlığımızı duysunlar”

Hasta yakınlarından Sabri Tekidi, merkezde 1 Mayıs itibariyle hasta tedavisi yapılmadığını iddia ederek, “Hastalar Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlere gitmek zorunda bırakılıyor. Parası olan gidiyor, olmayan da ölüme terk ediliyor. Işın tedavisinin ortalama 1 veya 2 ay kadar sürüyor. Maddi durumu iyi olmayan hastalar diğer illerdeki merkezlere gitmemektedirler ve ölüme terk edilmektedirler. Sayın Sağlık Bakanımızın durumdan belki haberi bile yoktur. Buradan çok kıymetli sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Sağlık Bakanımıza, sayın Valimize sesleniyoruz. Bu çığlığımızı duysunlar” dedi.

“Bir an önce çözüm bulsunlar”

Hastanede hizmet alamamaktan şikayetçi olduklarını anlatan Ali Ateş, “Bu hastanede yaşanan sıkıntılar hastalarımızı etkilemektedirler. Sahipsiz bir şehrimiz var ve bizlerin sorunları başımızdan aşkın. Üstelik hastalarımız gözümüzün önünde eriyip gidiyorlar ve bu yaşananlara hiçbir yetkili çözüm bulamıyor. Artık yeter, bir an önce çözüm getirsinler” diye konuştu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mahmut Koç ise söz konusu bölümde 4 doktorun olduğunu ve doktor sıkıntısı yaşanmadığını savundu.