Karaman Toplum Sağlığı Merkezinde görevli diş hekimleri tarafından program kapsamında köylerde sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara yönelik ağız diş sağlığı taramaları ve tedavileri yapılmakta olup; ağız ve diş sağlığı konusunda ilgili öneriler yapılmış ve eğitimler verilmiştir.

       Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünce belirlenen program kapsamında Karaman genelinde tüm köylerde hizmet verilmesi planlanmış, olup ilk olarak ekim ayı boyunca il merkezine bağlı köylerde eğitim ve taramalara devam edilecek ve  sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlarımıza Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hizmet sunulmuş olacaktır. Bu kapsamda 12.10.2015 tarihinde başlayan program dahilinde Karaman Merkeze bağlı Elmadağı, Akpınar, Boyalıtepe, Muratdede köylerinde hizmet verilmiştir.

      Ayrıca Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı programları kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılında il genelindeki anasınıfları ve 1. Sınıf öğrencilerinin ağız diş sağlığı taramaları yapılarak; yine bu öğrencilerimize flour vernik uygulaması yapılacaktır.

            Haydi, Yediden Yetmişe Sağlıklı Dişler , Sağlıklı Gülüşler...