Sağlık çalışanları sahipsiz, ekonomik durumu zayıf yeni doğan bebeklerin her türlü fizyolojik ihtiyaçlarını gidererek hastaneden ayrılıncaya kadar anne, baba şefkati ile en iyi şekilde misafir ediyorlar.
Karaman Devlet Hastanesinde gerek yeni doğmuş, ancak çeşitli nedenlerle sahipsiz kalmış bebekler gerek İlimizde çalışmaya gelen mevsimlik işçilerin, sığınmacıların veya ekonomisi zayıf olduğundan hazırlığı olmayan tüm bebeklerin ihtiyaçları sağlık çalışanları tarafından karşılanıyor. Kendilerinin finanse ettikleri veya evlerinden getirdikleri malzemeleri ihtiyacı olan tüm bebeklere ayırım yapılmaksızın kullanılıyor.
Diğer taraftan sadece bebeklere değil yeni doğum yapmış fakat bebeği hastane de yatmak zorunda kalan annelere de ilgi ve alakayı eksik etmeyen yeni doğan çalışanları hem loğusanın hem de bebeğinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Doğum yapan annenin kendisinin refakatçiye, ilgiye ihtiyacı varken bebeğinin yanında refakatçi olarak kalmak zorunda kalıyor. İşte böyle durumlarda hem anneye hem de bebeğin refakatçisi, destekçisi yeni doğan ünitesi çalışanları oluyor.  Uygulamalı anne eğitim merkezi olarak ta hizmet veren yeni doğan ünitesi anne ve bebekle ilgili her türlü bilgiyi, eğitimi uygulamalı olarak ta veriyor.
Kendi aralarında kurdukları iletişim sistemi ve oluşturdukları fonla bebeklerin yanında hazırlıksız ani doğuma gelen ya da yanında yedek pijaması, çamaşırı olmayan annelere de yardım ediyorlar. İnsani sorumluluk olarak gördükleri bu yaklaşımlarını çok olağan karşılayan çalışanlar “ yüreğin de merhamet olan herkes yaptığımızı yapar. Görüp de, bilip de duyarsız olmak vicdana sığmaz. O kadar çok ihtiyacı olan vatandaşımız geliyor ki, ihtiyaçlarının ve bakımlarının bu şekilde karşılanmasını uygun bulduk” açıklamasını yapıyorlar.