Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, yeni İnegöl Devlet Hastanesi’ne personel takviyesi yapılması gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, yeni hizmete giren Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Hastanenin hayırlı olmasını dileyen Yünkül, “Yönetimimizle gelerek hem yeni hastaneyi görmek, hem de arkadaşlarımızın meselelerini dinlemek isterik. Çok büyük bir hastane, İnegöl’e yakışan bir hastane olmuş. Taşınmasında ve açılışında emeği geçen başta Sağlık Müdürlüğü olmak üzere hastane yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Hastanenin bu kadar büyük olması, bu kadar güzel olması yetmiyor. Önemsenmesi gereken konulardan biri de sağlık çalışanlarının meselelerinin çözülmesidir. Yoksa sadece bina yapmak, binayı doldurmak yeterli değil. Burada önemli hususlardan biri de İnegöl’de de sıkça rastladığımız sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı. Sağlık çalışanları halkın sağlığına hizmet etmek için var. Vatandaşlardan şiddet uygulayan kişilere gerekli tepkiyi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

İnegöl Devlet Hastanesi yeni açıldığı için ufak tefek aksaklıklar olabileceğini belirten Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, “Öncelikle personel eksikliği sıkıntısı var. Çünkü, büyük bir hastane. Geçmişte hizmet verilen binayla mukayese edildiği zaman 2-3 kat büyüklüğünde. Burada insan faktörü çok önemli. Özellikle dediğim gibi sağlık personeli eksikliği hissedilecektir. Çünkü, alanlar çok geniş, servisler çok büyük olduğundan dolayı ister istemez koridorda boşluklar olacak. Diğer personelin bu anlamda çalışma düzeni biraz daha farklı olacak. Buraya en kısa zamanda ciddi anlamda personel takviyesi lazım. Temizlik elemanlarının, güvenlik görevlilerinin artırılmasına ihtiyaç var. Ufak tefek eksiklikler muhakkak var. Dediğim büyük bir hastane olduğundan dolayı da ufak tefek sıkıntılar olacaktır. En kısa zamanda onların da çözüleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.