Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde organ nakli olan vatandaşlar, düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde organ nakli olan hastalar ve organ bağışçıları, 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası dolaysıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi. Düzenlenen yemekte davetlilere özel olarak hazırlanan tuzsuz İskender servis edildi.

Yeni organları ile hayata tekrar tutunan 50 kişinin yüzlerinden gülümsemenin hiç eksik olmaması dikkatlerden kaçmadı. Organ Nakli Haftası’na dikkat çekmek için bir araya geldiklerini belirten böbrek hastası Sadi Turan, "18 yıl önce böbrek nakli oldum ancak böbreğimi kullanamadım. Şu anda yine sıraya girdim. Bu arada bize verilen yemek listelerinin dışına çıkamıyoruz. Her hafta diyalize bağlanıyorum. Böbrek nakli, insanın hayatına bir hayat daha vermektir. Onun için bana böbreğini veren ablama sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Böbrek nakli olan ve 7 yıldır sağlıklı bir şekilde hayatını sürdüren Kader Erden ise, "Uludağ Üniversitesi’nde 7 yıl önce kadavradan nakil oldum. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Buradan organ bağışı için herkese sesleniyorum. Organ bağışı çok önemli bir konu. Bunu başına gelmeyen anlayamaz" dedi.

Annesi organ yetmezliğinden ölen ve bu olayın kendisini çok etkilediğini belirten Faik Emre Dağlı da, "11 ay önce annem organ yetmezliğinden vefat etti. Annem vefat ettikten sonra organlarını bağışlama kararı aldım. Organ bağışlamanın önemini insanlar başlarına gelmedikçe anlayamıyor. Herkesin organ nakli konusunda bilinçlenmesi gerekiyor" diye konuştu.