Balıkesir’in Bigadiç ilçesi Kozpınar köyünde kendiliğinden yetişen mantarı yemesi sonucu karaciğeri iflas eden ve İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam savaşı veren 7 yaşındaki Davut Kozpınar’a uygun karaciğer Konya’dan geldi. Organ nakli ameliyatı yapılırken hastane önünde sevinçli haberi bekleyen baba Ünal, “Bir mantar için yavrumuzu kaybediyorduk” dedi.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesi Kozpınar köyünde bir hafta önce arkadaşıyla dolaşmaya çıktığı sırada kendiliğinden yetişen mantarı yemesi sonucu zehirlenen ve karaciğeri iflas eden 7 yaşındaki Davut Ünal, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam savaşı veriyordu. Acil karaciğer nakli bekleyen Davut’un umudu Konya’daki bir kadavradan bulundu. Dün gece saatlerinde Konya’dan İzmir’e getirilen uygun karaciğer, bu sabah saat 09.30’da Davut Ünal’a nakledilmeye başlandı. Organ nakli ameliyatının başarıyla sonuçlanmasını ve oğluna kavuşacağı anı bekleyen Kemal Ünal, “Artık her şeyine itinayla yaklaşacağız. Bize biraz da ders oldu. Herkese de bu olay ibret olsun. Bir mantar için yavrumuzu kaybediyorduk” diye konuştu.

“HERKESE İBRET OLSUN”

Gece saatlerinde uygun karaciğerin bulunmasıyla sevinçle yataktan kalktıklarını söyleyen baba Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşama şansı sıfırdı. Mucize gibi bir şey oldu. Kadavradan karaciğer bulunduğu haberini aldık. Sevinçle yatağımızdan kalktık. Allah devletimizden razı olsun. Çok çaresizdik. Yaşama şansı sıfır olan çocuğa bir umut doğdu. Şuanda ameliyatta. 2-3 saat sonra netlik kazanacak. Yaşama şansı yok demişlerdi. Yüzde 1 bile ihtimal vermemişlerdi. Şuanda yüzde 80-90 yaşama şansı verdikleri halde hala içimde şüphe var. İnşallah iyi sonuç çıkar. Artık her şeyine itinayla yaklaşacağız. Bize biraz da ders oldu. Herkese de bu olay ibret olsun. Bir mantar için yavrumuzu kaybediyorduk.”