AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Demirtürk, Güney Amerika'daki Zika virüsü salgınının Türkiye'de etkili olmasının beklenmediğini belirterek sıcak geçmesi beklenen yaz aylarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan keneyle ilgili önlem alınması gerektiğini belirtti.

Demirtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zika virüsüyle ilgili çalışmalar başladı ancak kesin bir aşısı henüz yok. Sadece sivrisinekle teması engellemek gerekiyor. Daha önce başka hastalıklarda da önerdiğimiz, uzun kollu giyinme, sinek kovucu losyonlar kullanma ile korunmak mümkün" diye konuştu.

Zika virüsünün Türkiye için çok önemi sorun oluşturacağını düşünmediğinin altını çizen Demirtürk, şöyle devam etti:

"Yaz aylarında, sıcak havada bizim için çok daha tehlikeli hastalıklar var. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının etkili olabileceği mevsim gelmek üzere. Mart, nisan ayından sonra vaka sayısı artıyor. KKKA, keneyle bulaşan bir hastalık. Bunlar ülkemiz için çok daha önemli. Zika değil, KKKA için önlem alınmalı."

Muhabir: Mustafa Bayer