Sakarya Büyükşehir Akademi’de güz döneminin sona erdiğini açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, “Hemşerilerimizin entelektüel birikimine katkı sunan önemli çalışmalar gerçekleştirdiğimiz güz dönemini 365 öğrencimiz ile tamamladık. İnşallah önümüzdeki dönemde akademideki branş çeşitliliğini daha da arttıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de güz dönemi sona erdi. 8 hafta süren eğitim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Eğitim programımız kapsamında bilimsel, kültürel ve felsefi konularda hemşerilerimizin entelektüel birikimine katkı sunan önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Büyükşehir Akademi’de güz dönemini 365 öğrencimiz ile tamamladık. İnşallah önümüzdeki dönemde akademideki branş çeşitliliğini daha da arttıracağız” diye konuştu.

Aktürk, “Akademi’de bu dönem Yazarlık Atölyesi, Mesnevi Okumaları, Pratik Sinema Atölyesi, Ömer Seyfettin’le Sait Faik’te Öykü, İslam Filozoflarında Felsefe Metinleri, Seyahat Okumaları, Politik Roman Okumaları ve Politik Teoloji Okumaları başlıklarında eğitimler gerçekleştirdik. Zengin ders içerikleri ile alanında uzman akademisyen ve yazarları hemşerilerimiz ile buluşturduk. Öğrencilerimiz, Türk ve Dünya edebiyatının başyapıtları üzerinden çeşitli okuma ve yazma tekniklerini kazanmalarının yanı sıra, atölye çalışmaları ile teori ile uygulamayı birleştirme ayrıcalığını yaşadı” dedi.

Entelektüel birikime katkı sunan eğitim çalışmalarının devam edeceğini de açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Büyükşehir Akademi, 2010 yılından bu yana yılda iki dönem halinde gerçekleştiriliyor. Hemşerilerimizin akademiye olan yoğun ilgisi bizleri ayrıca mutlu ediyor. İnşallah tamamlanan güz döneminin ardından bahar döneminde yeniden akademi heyecanını yaşayacağız. Güz dönemi eğitimlerimize katılan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.