Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Elektronik Haberleşme Teknolojileri Derneği (SAKRAD) tarafından amatör telsizcilik kursu düzenlendi.

Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Elektronik Haberleşme Teknolojileri Derneği (SAKRAD) ve İHH Sakarya Şubesi işbirliği ile Amatör Telsizcilik Kursu düzenlendi. İHH Sakarya Şubesi binasında düzenlenen ve 5 gün süren kursa 25 kursiyer katıldı. Acil durum ve doğal afetlerde önemli bir rol oynayan amatör telsizciliğin Sakarya’da da yaygınlaşması için SAKRAD üyeleri tarafından düzenlenen ve 5 gün süren kurs, Sakarya İHH vakfı binasında gerçekleştirildi. Kursta öncelikli olarak sınava hazırlık dersleri verilirken, bünyesinde arama-kurtarma ekibi de bulunan İHH Sakarya şubesinden de 6 kursiyer katıldı. TA0ATA Mustafa Yavuz, TA2LX Yavuz Şişman ve TA2MES M. Erhan Sezince tarafından İşletme, Teknik, Kanun ve Yönetmelik alanlarında verilen kurs ile ilgili bilgi veren SAKRAD Başkanı Erdal Güler, “Biz amatörlüğü öncelikle hobi olarak yapıyoruz. Ancak hobi olarak görülen bu çalışmalar, herhangi bir acil durum veya doğal afet durumlarında ciddi bir anlam kazanıyor. Bu tür durumlarda, telsiz amatörleri büyük bir görev üstlenmektedir. Bu yüzden, radyo amatörlüğünü ne kadar yaygınlaştırabilirsek, o kadar faydalı olacaktır. Biz de burada amatörlüğü yaygınlaştırabilmek ve geliştirebilmek için böyle bir kurs planladık. Önceliğimiz kursiyerlerimizin başarılı bir şekilde sınavı geçmelerini sağlamak. Yani sınava hazırlık şeklinde. Daha sonra da sahada gerekli olan bilgi ve donanım için daha uzun süreli bir kurs düzenlemeyi planladık.” şeklinde konuştu.

Her yıl, yılda en az iki defa düzenlenen Amatör Telsizcilik Sınavı, 02 Kasım 2014 Pazar günü aynı anda Adana, Afyon, Ankara, Çanakkale, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun, Sakarya ve Trabzon illerinde saat 11:00’de gerçekleştirilecek. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce yapılacak sınavda başarılı olanlara A,B ve C sınıfı olmak üzere Amatör Telsizcilik Belgesi verilecek. Alınan belgeler 10 yıl geçerli olacak.