Avrupa Birliği Eğitim Projesi kapsamında (Space Teds Adventures Around Europe) Sakarya’ya gelen 27 kişilik heyet, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı ziyaret etti.

Başkan Alemdar, heyete Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi’nin Bologna süreci paralelinde gerçekleştireceği AKTS-kredi uygulamasını anlattı. Alemdar, Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi (SFSA) ile Sakarya Üniversitesi arasında yapılan ve yerel yönetimlerde ilk olma özelliği taşıyan “eğitim projesi” hakkında da bilgi verdi. Alemdar, Lisans ve Lisansüstü öğrencilerinin, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden aldıkları dersler karşılığında Sakarya Üniversitesi Senatosu’nun onayıyla kredi (AKTS) kazanabileceğini söyledi. Görüşmeler sonrasında misafirlerle birlikte belediye binasını gezen Başkan Alemdar, binanın mimari ve teknik yapısıyla ilgili bilgiler verdi.

Ziyaret sonrası heyettekiler Serdivan Fikir Akademisi’nin yanı sıra; Serdivan Planetaryum, Trafik Park ve Serdivan Gölpark’ı da gezdiler. Zübeyde Hanım Ortaokulu’nun davetlisi olarak Sakarya’da bulunan kafilede; İskoçya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, İtalya, Romanya’dan 10’u öğrenci, 17’si öğretmen toplam 27 katılımcı yer aldı.