16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı mahalle mahalle gezerek Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatmaya devam ediyor.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik’le birlikte Çubuklu’ya misafir oldu. Referandum süreci ile ilgili plan ve programları tamamladıklarını Serdivan’ı karış karış dolaştıklarını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin önünü açacak bir sistem olduğunu ifade ederek, “Türkiye bu sistemle kazanımlarına daha fazla kazanım katacaktır” dedi.

Türklerin Anadolu’ya girişinden başlayıp Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar milletçe çetin mücadeleler verildiğini ve verilmeye de devam edildiğini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Türkiye üzerinde oynanan oyunları, güçlü bir ‘Evet’ ile 16 Nisan günü hep birlikte bozacaklarını söyledi. Bu coğrafyada yaşamanın zor olduğunu ifade eden Alemdar, “Bu coğrafya tarih boyunca hep birilerinin gözünde olmuş. Birileri istediği gibi at oynatamayınca nasıl Osmanlı’yı parçaladılarsa bugün de Türkiye Cumhuriyeti’ne aynı şeyi yapmak istiyorlar. İşte bu yüzden sömürgeci anlayışa karşı yönetim sistemimizi güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

Mevcut sistemde cumhurbaşkanının sadece vatana ihanetten yargılanabildiğini hatırlatan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu “Şu anda Cumhurbaşkanı, başbakanın yolladığı bütün kanunları veto edebiliyor veya anayasa mahkemesine götürüp iptal ettirebiliyor. Hatırlayın AK Parti’nin ilk döneminde Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı iken biz 2 B yasasını meclisten geçirdik. Sezer veto etti. Biz bir daha geçirdik. Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. İptal ettirdi. Ama sonra Allah nasip etti. Milletin adamı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. 2 B yasası onaylandı ve geçti. 4-5 senelik bir gecikmeyle millet 2 B imkanından yararlanamadı” ifadelerini kullandı. Yıllardır parlamenter sistemin arızalarıyla boğuştuklarını belirten Uncuoğlu, millet iradesi tek partide oluşmadığı zaman mecliste oluşan tablonun milleti partilerin anlaşmasına mecbur ettiğini ifade ederek, “Aslında biz hiçbir zaman başbakan seçmedik, milletvekillerine oy verdik ama onların içinden bazen en az oyu alan adam başbakan oldu. Bu genetiği değiştirilmiş GDO’lu parlamenter sistem artık çift başlı hale gelmiş durumda. Hükümetleri kuralım derken memleket hep zaman kaybetti” şeklinde konuştu.

İki başlı sistemin bir an önce değişmesi gerektiğini yineleyen Uncuoğlu, “Bizim siyasi tarihimiz çok net bir şekilde koalisyonlarla yönetilemeyeceğimizi, koalisyonların bu memlekette iş, hizmet üretemediğini, milletin kaynaklarını çarçur eden o zayıf hükümetler yüzünden krizler yaşadığımızı tescilli bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.