Dünya Şehircilik Günü nedeniyle, Hendek’te bulunan mimar ve mühendisler toplandı.

Bayraktepe Tesisleri’nde, Başkan İnci’nin misafiri olan mimar ve mühendisler, kahvaltıda biraya geldi. Programa Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Hendek’te bulunan mimar ve mühendisler katıldı.

Toplantıda ilk olarak Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Mimar Nihat Şen bir konuşma yaptı. Şen, Dünya Şehircilik Günü’nü kutlayarak “ Hendek geçmişten bu güne kadar çok önemli yol katetti. Şehirleşme sadece binaların düzgün yapılmasıyla alakalı değildir. Şehirleşme bir kültürdür, sosyal yaşamdır, sağlıklı yaşam alanıdır. Şehirleşme üç yıllık, beş yıllık periyotlarda değil, yirmi yıllık gelişimlerle şehirleşmenin planları bugünden yapılmaktadır. Edindiğimiz bilgi deneyim ve tecrübelerimizi en verimli şekilde bu topluma aktarmak durumundayız. Hepimizin çok büyük sorumlulukları var. Hep birlikte Hendek’i artık kabuğuna sığmayan, dışa taşan ve çok büyük metropollere yakın, birçok kültürün yaşadığı ilçemizi çok daha ileriye götürme inancındayım. Bu konuda herkesin destek vermesini bekliyoruz “ dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de konuşmasında, şehirleşmenin önemine değinerek “ Bügün Şehircilik Günü nedeniyle biraraya geldik. Hendek’imizi hep birlikte çok güzel bir konuma getirdik. Sizler Hendek’te estetik projeler, estetik binalar yapın. Baktığımız zaman güzel estetik binalar yapıldı. Bunu daha da geliştirebilirsiniz. Hepinizden beklentilerimiz daha fazladır belediye olarak, şu anda köylerimiz var, köylerimize yeni yeni projeler yapmamız lazım. Belediye amblemimizde beş yıldızımız var ve onlardan birisi de şehirciliktir. Bu amblemimizde Dünya haritası da var ve dedik ki Hendek’te olmazsa olmaz Dünya standartlarında bir şehircilik yapacağız. Biz geçmişe bakıyor, günümüzü bilinçli yaşıyoruz. Köylerimizin kendisine has özellikleri ve yaşam alanları var, köylerimiz ile alakalı projelerin o köylere has projeler olması lazım. Estetik binalar yaparak, yaşam alanlarının çok daha güzel olmasını sağlamamız lazım. Hendek Dünya ile yarışıyor “ diyerek, Hendek’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.