Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kampüs ulaşım hattında yaşanan sorunların giderilmesi adına yeni bir çalışma başlatılacağını sosyal medya hesabı üzerinden müjdeleyen Başkan Toçoğlu, “Öğrencilerimizin ulaşımdan çağdaş standartlara uygun bir şekilde istifade edebilmesi için gereken yapılacak ve kampüs ulaşımı güçlendirilecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Kampüs ulaşım hattında yaşanan gelişmeler ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas ve öğrencilerin üniversiteye ulaşım hattında bekledikleri iyileştirmelerin cevapsız kalmayacağının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Rektörümüz ve öğrencilerimiz bu konuda yaşanan sorunları yüksek sesle dile getiriyorlar. Elbette biz bu sıkıntıları görmezden gelemeyiz. Bugüne kadar Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizle ilgili tek bir sorunu dahi halının altına süpürmedik. Böyle bir tarzımız yok” ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ulaşım konusunda çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Bazıları körüklü olmak üzere yeni araçlar aldık, ulaşım filomuzu yeniledik, güçlendirdik. Ulaşımın standardı daha da yükseldi. Binlerce gencimizin eğitim gördüğü kampüs hattını güçlendirdik. Körüklü otobüsler bu hatta hizmet veriyor, sefer sayıları arttı. Ancak Kampüs hattında yapmış olduğumuz tüm iyileştirmelere rağmen maalesef şikayetler gelmeye devam ediyor. Bunca iyileştirme hamlesine rağmen kampüs hattında sıkıntı yaşanıyorsa, burada bize düşen görev elbet bu sorunu uygun bir şekilde çözmektir” ifadelerine yer verdi.

Kampüs ulaşım hattında yaşanan sorunlara yönelik kalıcı çözüm önerileri geliştirdiklerini de açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu konuda, bu hatta çalışan esnafımıza gereken uyarıları yapmıştık. Ancak görüyoruz ki sorun çözülmüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kampüs ulaşım hattında yaşanan sorunların giderilmesi için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Öğrencilerimiz misafirimizdir. Öğrencilerimizin ulaşımdan çağdaş standartlara uygun bir şekilde istifade edebilmesi için gereken yapılacak. Sürekli aynı konunun tartışılması kabul edilemez. Ortada bir sorun varsa bu yok sayılamaz. Gereken yapılacak ve kampüs ulaşımı güçlendirilecek” dedi.