Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, Fatih İlkokulu’nda Zabıta ve görevleri hakkında öğrencilere eğitim verildi.

Fatih İlkokulu’nda öğrencilere zabıta ve yapmış olduğu çalışmaları hakkında bilge veren Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Musa Şahin, zabıtanın çevre temizliğinden, şehir içi trafik, pazaryerleri ve fırın denetimlerine kadar birçok görevi olduğunu ifade ederek, çöplerin toplanmasında dikkat edilmesi gereken kuralları hakkında bilgi verdi.

Sokak hayvanlarının toplanması, iyileştirilmesi ve korunması konusunda da zabıtanın görevleri olduğunu kaydeden Şahin, “Biz Belediyenin vitrini olarak zabıtanın gülen yüzünü hem esnafa hem de vatandaşa yansıtmaya çalışmaya çalışıyoruz. Bizim için uyum önemli. Zabıtanın halk nazarında eskiden bu güne gelen kötü bir imajı var. Biz bu anlayışı değiştirerek Zabıtanın gülen yüzünün de olduğunu gösterip, elimizden geldiğince uyum içinde çözüm amaçlı çalışıyoruz” dedi. Öğrencilerin büyük ilgisini çeken seminerin sonunda, Adapazarı Belediyesi Zabıta personelleri öğrencilere hediyeler verdi.