Yıllarca çalıştığı işyeri kapanan tulumba tatlısı ustası Gülay Yıldırım, azmederek kendi dükkanını açtı.

Yıllarca çalıştığı işyeri kapanınca harekete geçen Gülay Yıldırım, bu kez aynı işyerini kendi açtı. İdealist ve müteşebbis bir insanın önünde hiç bir engel duramayacağının altını çizen Yıldırım, "İnsan yeter ki istesin. Gerisi tamamen teferruattır" dedi.

Adapazarı’nda yıllarca faaliyet gösteren meşhur Rumeli Tulumba’da usta olarak görev yapan Gülay Yıldırım’ın çalıştığı işyeri kapandı. Bir anda işsiz kalan tulumba ustası Yıldırım, iki yıl kapalı kalan işyerinin kapılarını bu kez patron olarak açtı. Bosna Caddesi üzerinde açtığı işyerinde yine meşhur tulumbaları müşterilerine sunan Yıldırım; "İşyerim kapanınca çok üzüldüm. Bir yandan işsiz kaldım, diğer yandan ise yaptığım tulumba tatlısını servis ettikçe yaşadığım mutluluktan mahrum kaldım" dedi.

Yıldırım, "Kim ne iş yaparsa yapsın. İşini sevmiyorsa bence başarılı olamaz. Tulumba tatlısını beğenen herkes bana bu işin formülünü soruyor. Bende şeker, un ve sevgimi katıyorum. Böylece sizin beğendiniz tatlılar ortaya çıkıyor diyorum. Tulumba tatlısının elbette püf noktaları var ama asıl önemli olan işinizi seveceksiniz" diye konuştu.

Kalite, tazelik, hijyen ve güler yüze önem verdiğinin altını çizen Yıldırım; "Siz taze ve kaliteli ürünlerle halkın önüne çıkın. İnanın bunun karşılığını alırsınız. Bazın günde üç kez tulumba üretimi yapıyoruz. Amacımız taze ve kaliteli olmaktır. Zaten kalite ve hijyenden kesinlikle taviz vermiyoruz" dedi.