Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk-Yazar buluşmasında minik hayranlarıyla bir araya gelen yazar Günyüz, “Hangi mesleğe sahip olursanız olun, yazar olabileceğinizi unutmamalısınız. 7’den 70’e herkes yazar olabilir. Yeter ki bu mesleği istediğinizi gösterin ve bu mesleği yapacağınıza inanın” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Çocuk-Yazar Buluşmaları’nda yeni dönem başladı. Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda öğrenci katılırken, programın açılış konuşmasını yapan Davut Yüce, merkezde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çocuk-Yazar buluşmalarında yeni dönemin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Yüce, “Sakarya’ya değer katan Sosyal Gelişim Merkezi’mizin yeni hizmet binasında ilk programımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl yaklaşık 4 bin Çocuk Kulübü üyemizle inşallah çok güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Her ay farklı bir yazarımızı çocuklarımızla buluşturacağız. Kitap okumayı sevdirme ve özgüven kazandırma gibi önemli hususlarda çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda kitabı bulunan, çocuk masalları üzerine çalışmalar yapan Yazar Gündüz, “İlkokul 3. sınıfta yazar olmaya karar verdim. O dönemde sınıf öğretmenim bana daima ‘Doktor ol, avukat ol ama aynı zamanda da kitap yaz’ derdi. Herkes yazar olabilir. Hangi mesleğe sahip olursanız olun, yazar olabileceğinizi unutmamalısınız. Ben yalnızca yazar olmak istediğim için Üniversite’de Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdim. Çünkü yazar olmayı kafama koymuştum. Peki, yazdığım masallar benim aklıma nasıl geliyor? Akıl ve zeka tabii ki gerekiyor. Ancak anlattıklarımızı hissedecek duyguya da sahip olmak zorundayız” diye konuştu.