Engelsiz Yaşam Merkezi’nde inşa çalışmaların sona erdiğini belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, merkezin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını söyledi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise; tüm ayrıntıların düşünülerek yeni bir merkez ortaya çıkarıldığını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin sosyal dokusuna yönelik çalışmalarının önemli örneklerinden birisi olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışa hazırlandığını söyleyen Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar “Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatımızda sona geldik. İç ve dış kısımlarımızda temizlikler devam ediyor. İnşallah tüm işlemleri tamamlayacağız” dedi.

Oktar, “Engelsiz Yaşam Merkezi bizim çok önemsediğimiz bir projeydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu da her fırsatta bu projenin ne kadar önemli olduğunu bizlere belirtti. Projemizi hazırladık, ihalemize çıktık. Kısa süre içerisinde de tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkezin çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında attığı önemli adımlara bir yenisini daha eklediğini vurgulayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise, “Engelsiz Yaşam Merkezimiz de eğitim sınıfları, spor salonu, yemekhane, revir, seminer salonu, müzik sınıfı bulunuyor. Merkez bu yönleriyle birçok etkinliğe kapılarını açacak niteliklere sahip. Engelli kardeşlerimizin her yönden kendilerini geliştirebilmeleri, güzel vakit geçirebilmeleri için tüm ayrıntılar düşünülerek bir merkez ortaya çıkarıldı. İnşallah şehrimizin sosyal hayatına önemli katkılar sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.