YILBİM Medya Reklam ve Danışmanlık Firması Sahibi ve Akyazı Haber editörü Ali Yıldırım, Çin seyahati izlenimlerini öğrencilerle paylaştı.

Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi Etik ve Değerler Kulübü, faaliyetlerine başladı. Kulübün ilk konuğu ise YILBİM Medya Reklam ve Danışmanlık Firması Sahibi Ali Yıldırım oldu. Geçtiğimiz günlerde Çin’e bir seyahat gerçekleştiren Yıldırım, izlenimlerini öğrencilere anlattı. Program öncesi sunucu Alperen Akbaba, kulüple ilgili olarak kısa bir bilgi verdi. Akbaba, 2014 yılında Milli Eğitim Şurası kararlarında yer alan, “Her okulda Etik ve Değerler Kulübü kurulması” kararından önce okul olarak böyle bir kulübün kurulmasına öncülük ettiklerini söyledi.

Akbaba, “Danışman öğretmen Murat Özdemir rehberliğinde kurulan kulübümüzün kuruluş genel amacı, toplumun genel ahlak değerlerinin okul kültürü yoluyla yaygınlaştırılması için faaliyetler yürütmek. Bu kapsamda, okul bünyesinde gezi, gözlem, konferans türü programlar, ziyaretler ve bir dizi alternatif etkinlikler yapmak. Etkinliklerimizin ilkinde de Çin’e ziyaret gerçekleştiren iş adamı Ali Yıldırım’ın izlenimlerini öğrenmek istedik ve kendisini davet ettik. Kendisi de bizi kırmayarak okulumuza geldi" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Ali Yıldırım yaptığı konuşmada, bu tür faaliyetlerin öğrencilerin sosyalleşme ve özgüvenleri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Özellikle davet için kulüp üyeleri ofisime ziyarete geldiklerinde, amaç ve düşüncelerini aktardıklarında çok memnun oldum. İlk davetli olarak da ayrıca gurur duydum” dedi.

Söyleşi tarzı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren programda Yıldırım, farklı bir kültürü yerinde gözlemleme imkanı bulunduğunu ifade etti. Yıldırım’ın sunumunu ilgiyle izleyen öğrenciler sorularla Çin hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar. Ayrıca program sonunda öğrenciler Yıldırım’ı soru yağmuruna tuttu. Program sonunda Kulüp Başkanı Süleyman Kural, Ali Yıldırım’a davetlerini kırmayıp programa katıldığı ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Programa Kulüp Danışman Öğretmen Murat Özdemir, Akyazı Konuralp Anadolu Lisesinden çok sayıda öğrenci katıldı.