Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO), girişimcilik kültürünü ve farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Kadın Girişimciliğini Özendirme Proje’sinin ikincisi de tamamlandı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Nisan ayında gerçekleştirilen protokolle hayata geçirilen proje, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesinin lisans programlarında öğrenim gören kız öğrencilerin aldıkları girişimcilik eğitimi ve SATSO Kadın Girişimciler Kurulu üye iş yerlerinde gerçekleştirilen staj içerikli mesleki gelişim programıyla tamamlandı.

Teorik ve pratik eğitimlerin ardından sertifika kazanmayı hak kazanan kız öğrenciler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı. SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Sertifika Törene SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yarımcısı Orhan Yılgenci, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve Komite Üyeleri, Proje sorumlusu akademisyenler ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Kadın Girişimciler İcra Komitesi üyesi Zuhal Erol, girişimciliğin okul sıralarından hayatın içine doğru işleyen önemli bir olgu olduğuna dikkat çekerek yaklaşık 12 yıl önce üniversitelerde seçmeli ders olarak tercih edilen girişimciliğin bugün ciddi bir farkındalık sonucunda bu noktalara gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erol, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

SATSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ise, üniversite öğrencisi kız öğrenciler arasında kadın girişimciliği özendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri projenin meyvelerini alıyor olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Hacıeyüpoğlu konuşmasında,“Geleceğin girişimci adayı kız öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz ve bizim için büyük önemi olan bu ikinci projeyi de layıki ile tamamlanmış olmaktan dolayı mutluyuz. Hepsi birer girişimci adayı olan genç kızlarımıza vizyonlarını ve gelecek planlarını olumlu etkileyecek bir çalışma yürütmüşüzdür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum emeğinize sağlık” dedi.

Programda söz alan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can da, "Kadın girişimciliği konusunda hala kırıldığına emin olamadığımız hassasiyetler var. Bayanların evde oturması üzerine kurulmuş bir dünya düzeninde kadın girişimciliğini özendirmek adına böyle güzel projelere imza atıldığını görmek çok güzel” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise, “25 yıllık bir girişimciyim, girişimcilik kutsal bir görevdir ve girişimciler seçilmiş insanlardan oluşur” diye başladığı konuşmasında “Girişimcilik sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal katkıları da olan itici bir güçtür” ifadelerini kullandı.

Sertifika töreninden önce projede emeği geçen koordinatör ve akademisyenlere teşekkür plaketlerini SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ve İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu takdim etti. “Kadın Girişimciliğini Özendirme Projesi’ olarak adlandırılan çalışma kapsamında yoğun bir dönem geçiren 35 kız öğrenci sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadılar. Sertifika töreninin ardından Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile sohbet etme ve tecrübelerinden faydalanma imkanı bulan öğrenciler, kurul üyelerinin girişimcilik öykülerini dinlediler.