Adapazarı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) arasında imzalanan Girişimcilik Kursu başvuruları devem ediyor.

Adapazarı Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile açılacak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”kursu başvuruları 3 Kasım tarihinde sona erecek. 3 Kasım tarihine kadar alınacak başvurular sonrasında eğitimler 10 Kasım Pazartesi günü Adapazarı Belediyesi Bilgievi’nde başlayacak. Kurs sonrası sertifika almaya hak kazananlar KOSGEB’ten kendi işini kurabilmek için kredi başvurusu yapabilecek. Başvurularda plana dökülerek hazırlanan projeler desteklenecek.

Kurs sonrası sertifika almaya hak kazananlar kendi işini kurmak için KOSGEB’ten 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL’si geri ödemeli olmak üzere kredi alabilecek. Yapılan iş planı başvuruları KOSGEB kurulu tarafından incelenerek desteklenecek. Kursa, eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, emlak ve eğlence mekanı sektörleri dışında projesi olanlar başvurabilecek. Projesi kabul edilenler KOSGEB tarafından verilecek kredi ile kendi işini kurabilecek.

Kendi işini kurmak isteyenler müracaatları Adapazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yapabilecek. 3 Kasım’da sona erecek başvurular sonrasında projesi kabul edilenler 10 Kasım tarihinde Adapazarı Belediyesi Bilgi Evi’nde 2 haftalık Uygulamalı Girişimcilik eğitimi alacak. Eğitimler hafta içi sabah:09.30 ile 15.30 saatleri arasında olacak.