Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 6. yılında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenen program ile anıldı.

Sakarya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından Erbakan Haftası kapsamında “Hepimizin Hocası Erbakan” adlı bir panel düzenlendi. SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda yapılan panele konuşmacı olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Ersoy ile Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldı. Panelde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Arif Ersoy, Erbakan’ın bir fikir adamı olduğunu belirterek, “Merhum Erbakan, bir kişiyle konuştuğunda onun fikir anlayışını ve düşünce yapısını anlayabiliyordu. Erbakan görüneni değil perde arkasındakileri de görebilen bir kişiydi. Onu önder ve lider yapan da bu özellikleriydi” dedi.

Erbakan’ın ilmini ve inancını bütünleştirebildiğini ve olayları tüm yönüyle inceleyebildiğini söyleyen Prof. Dr. Ersoy, “Erbakan, bilgisini ve donanımını insanların anlayacağı dilde anlatmayı çok iyi bir şekilde başarıyordu” diye konuştu. Bugün yaşanan sıkıntıların ise mevcut sistemin bir ürünü olduğunu belirten Prof. Dr. Ersoy, “İşsizlik sorunu sistemden gelen bir sorundur. Bunun yenmek de Erbakan gibi düşünenlerin, istikrar, tevhit ve adalete inananların başarısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan ise konuşmasında babası Necmettin Erbakan’ın pozitif ilimler konusunda oldukça donanımlı bir kişi olduğunu dile getirerek, kendisinin bu yönüyle de ön plana çıktığını söyledi. Erbakan, “Kendisi üst düzeyde donanımlı bir insan olmaya önem vermiştir ve bunu hayatında da gerçekleştiren bir insandır. Aynı zamanda ideolog yönüyle de fikir ve düşünce üreten, yeni kelimeler kazandıran bir düşünce adamıydı” diye konuştu. Necmettin Erbakan’ın adil bir dünya için Milli Görüş hareketini başlattığını ve tarihten yola çıkarak yeni bir zihniyet meydana getirdiğini söyleyen Fatih Erbakan, “Milli Görüş, hakkı üstün tutan, barışçı ve medeni bir zihniyettir. Babam sadece konuşan değil söylediklerini yapan bir kişiliğe sahipti” ifadelerini kullandı. Program sonunda ise konuşmacılara hediye takdim edildi.