Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Adapazarı Belediyesi Deprem Müzesi’nde Atatürk İlköğretim Okulu 4/E sınıfı öğrencilerine Afet eğitimi verildi.

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Adapazarı ilçe sınırları içinde bulunan 30 okulda toplam 900 öğrenciye Deprem Müzesinde eğitim verilecek. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ile eğitime başlanan Deprem Müzesinde öğrenciler eğitim sonrasında müzeyi de gezerek 1999 depreminde çekilen fotoğrafları inceledi. Eğitim Uzmanı Servet Akdeniz, tarafından verilen eğitimde afet sırasında ve sonrasında bireylerin ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiği anlatıldı.

Akdeniz, “Sakarya 1.deprem bölgesi olması nedeniyle afetlere dirençli yapıların olması gerek. Tehlikeleri tespit edip riskleri azaltmak gerek. Koridorlardaki portmantoların sabitlenmesi gerek. Yaralanmaların yüzde 20’si eşyaların insanların üzerine devrilmesinden kaynaklanıyor. Eskiden masaların altına girmemiz söylenirdi ancak bazıları ucuza mal edildiği için pek güvenli değil” dedi.

Acil durumlarda sağlam nesnelerin yanında durmak gerektiğini belirten Akdeniz, “Ayakları metal olan masanın yanında ya da altında durun. Eskiden masaların altına girmemiz söylenirdi ancak bazıları ucuza mal edildiği için pek güvenli değil. Afet anında Çök+Kapan+Tutun taktiği yapılmalı” diye konuştu.