Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi’nde, düzenlenen bir dizi etkinlikle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Eğitim Fakültesi Hendek Kampüsü’nde Öğretmenler Günü kapsamında gün boyunca kermes ve materyal sergileri, öğretmenlik mesleğinin zorluklarının anlatıldığı drama gösterisi, yarışmalar, oyun platformları ve daha birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bu kapsamda Hendek Gençlik Merkezi’nde de bir kutlama programı düzenlendi.

Törende konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, böyle anlamlı bir günde eğitimcilerin arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Sakarya Üniversitesi olarak eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen ve bu konuda çeşitli ödüller alan bir üniversite olduklarını dile getiren Elmas, öğretmenlerin, öğretim üyelerinin ve eğiticilerin eskiden olduğu gibi ortamın bir parçası olmaktan çıkıp ana aktörü haline geldiğine işaret etti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, hızla değişen ve dönüşen dünyadaki en etkin rolleri öğretmenlerin ve eğitimcilerin aldığını vurguladı. Elmas, “Eskiden bir kurumda eğitim öğretimin sağlıklı yürümesi için ortamın, atmosferin, kütüphanenin, kitapların, dersliğin ve başka birçok aracın çok önemi vardı. Ancak şu anda içinde bulunduğumuz bilişim çağında en önemli hale gelen şey, öğretmenler ve eğitimciler oldu. Artık çok hızlı değişen bu dünyada, öğretmenlerin rolü hem yol gösterici, hem bilgi aktarıcı, hem de kişileri geleceğe hazırlayıcı farklı bir atmosfere dönüşmüştür. Bu bakımdan öğretmenlerin bu donanımla yetişmeleri, mevcut öğretmenlerimizin de bu atmosfere yönelik olarak tekrar eğitilmeleri, Türkiye’nin geleceğe hazırlanmasında en önemli husustur. Bu nedenle Eğitim Fakültemizde bu ilkeyi esas edinerek, geleceğin öğretmenlerini yetiştirmede çok önemli bir gayret içindeyiz. Bu gayretlerinden dolayı hem öğretim üyelerimize, hem de yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği gün olan 24 Kasım’ı bu yıl bir kez daha kutlama fırsatı bulduklarını dile getirdi. Ayhan, “Bugünlere gelmemizde katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, onların bu güzel gününü yürekten kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya milletleri arasında sahip olduğu hak ettiği yere gelmesinde en büyük payın öğretmenlerde ve eğitimcilerde olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan ise, tüm eğitimcilerin bu anlamlı gününü kutladığını ve meslek hayatlarına yeni adım atacak olan öğrencilere de bu günü paylaştıkları için teşekkür ettiğini dile getirdi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin, 2014 yılı URAP sıralamasında 91 Türk üniversitesi arasında 3’üncü sırada yer aldığına dikkat çeken Karahan, “Bu başarının mimarları olan tüm eğitimcileri ve emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. Fakültenin yeni yüzüne yakışan birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Karahan, artan kalitenin uluslararası düzeyde de tanınması amacıyla akreditasyon çalışmalarını başlattıklarını ve çalışmaların tüm anabilim dallarının da desteğiyle her geçen gün ivme kazandığını ifade etti. Karahan, “Bu sürecin başarıyla tamamlanmış olması ile birlikte uluslararası düzeyde akredite olan Türkiye’deki tek eğitim fakültesi olmanın ayrıcalığını hep birlikte paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Firdevs Karahan, 140 kitaptan oluşan en kıymetli hazinesini Sakarya Üniversitesi’ne bağışlayan Hendekli hayırsever Nezihe Cerrahoğlu’na plaketini takdim etti.