Sağlık Bakanlığı’nın sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak ve sağlıklı hayatı teşvik etmek amacıyla start verdiği “Sağlıklı Yaşam Merkezi” projesi Serdivan’da hayata geçiyor.

Serdivan Belediye Meclisi tarafından Temmuz ayında yer tahsisinin yapıldığı Sağlıklı Yaşam Merkezi faaliyetlerini aile ve hastane hekimleri ile koordine içerisinde yürütecek. Serdivan Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile hizmete sunulacak “Sağlıklı Yaşam Merkezi” vatandaşlara birinci basamak tanı ve tedavi hizmeti yerine ağırlıklı olarak tamamlayıcı ve destekleyici eğitim, danışmanlık hizmeti verecek.

Farkındalık çalışmalarının da yapılacağı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde uygulamalar ise ağırlıklı olarak danışmanlık ve eğitim hizmetleri olarak iki kategoride sürdürülecek. Çalışmalarını belediye hizmet binasının bitişiğinde gerçekleştirecek olan Sağlıklı Yaşam Merkezindeki tadilat ve dekor çalışmaları ise olanca hızıyla devam ediyor. Danışmanlık hizmetleri evlilik öncesi ve evlilik danışmanlığı, üreme sağlığı ve aile planlaması danışmanlığı, egzersiz/spor danışmanlığı, beslenme ve diyet danışmanlığı, ilaçların kullanımına yönelik danışmanlık, krize yönelik danışmanlık, psikolojik danışmanlık, kadına yönelik şiddet konusunda danışmanlık, çocuk koruma kanunu kapsamında danışmanlık, intihar girişimde bulunan bireylere yönelik danışmanlık, kronik hastalıklara yönelik psikolojik danışmanlık, çocuk ve ergene yönelik psikolojik danışmanlık, maddeyi kötüye kullanmak ve tütüne yönelik danışmanlık hizmetlerinide verecek.

Bunların yanı sıra eğitim hizmetleri, kazalardan korunma eğitimleri, ağız ve diş sağlığına yönelik farkındalık eğitimleri ve doğru diş fırçalama teknikleri gibi konularda uygulamalı eğitimler, kronik hastalıklar için sağlıklı bireylere, risk gruplarına ve hastalara yönelik eğitimler ve farkındalık çalışmaları, hijyen eğitimi, yara bakımına yönelik temel eğitimler Sağlıklık Yaşam Merkezinde yer alacağı belirtildi.