Sakarya Caddesi yenileme çalışmalarının başladığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İnşallah başlattığımız projeyle 2 bin 500 metre uzunluğundaki arter daha güzel bir görünüme kavuşacak. Bölge esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni bir kentsel tasarım projesini daha hayata geçiriyor. Daha önce esnaftan gelen talep doğrultusunda şehrin önemli arterleri olan Atatürk Bulvarı ile Karaağaç Caddesi’nde uygulanan projenin bir benzeri Sakarya Caddesi üzerinde gerçekleştiriliyor. Çalışmaların Yeni Camii kavşağından başladığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Toçoğlu, “Daha modern, daha yaşanabilir şehir hedefiyle çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Daha önce esnafımızdan gelen talep doğrultusunda Atatürk Bulvarı ve Karaağaç Caddesi’ni yenilemiş, İtfaiye Caddesi, Şal ve Yuvam Sokak’ı daha modern bir görünüme kavuşturmuştuk. Şimdi de Sakarya Caddesi üzerinde yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah çalışmalarını başlattığımız bu projeyle 2 bin 500 metre uzunluğundaki arter daha güzel bir görünüme kavuşacak” diye konuştu. Bölge esnafı ve vatandaşların çalışmalardan rahatsız olmaması için gerekli duyarlılığı göstereceklerini de açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Taş ve bordür döşeme çalışmalarımız gündüz, hafriyat ve betonlama çalışmalarımız ise caddenin daha rahatladığı akşam saatlerinde devam edecek. İnşallah projemiz kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bölge esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Sakarya Caddesi Tasarım Projesi kapsamında bölge yaya yolu ve orta refüjleri yenilenecek. Engelli vatandaşların kullanımına göre tasarlanacak yürüyüş yollarının yanı sıra peyzaj ve yeni şehir aydınlatmalarıyla cadde daha güzel bir görünüme kavuşacak. Proje kapsamında D-650 ile bağlanan arterdeki 3 kavşakta da gerekli düzenlemeler gerçekleştirilecek.