Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu süs bitkisi yetiştiricilerinin oluşturduğu 1. Meslek Komitesi sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

SASA Harmanlık Tesislerinde Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Komite Başkan Yardımcısı Ali Faik Tantan ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, İç İşleri Eski Bakanı Saadettin Tantan, Eski Merkez Valisi Hasan Duruer, Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Eski Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, SAÜ öğretim görevlileri ve sektör temsilcileri iştirak etti. Toplantıda Sakarya’nın gerek ihracat gerekse katma değer açısından büyük bir potansiyele sahip sektörü olan süs bitkiciliği sektörünün gelişmesinin önemine değinilerek sektör için akademik ve ticari anlamda desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Toplantının açılış konuşmasının yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO olarak sektörlere yönelik bu tür toplantıların sorunları görüşmek ve birlikteliği sürekli kılmak adına önemli verdiklerini dile getirerek toplantıya katılım gösterenlere teşekkür etti. Meclis Başkanı Altuğ, “Süs bitkiciliği sektörünün gelişmesi için her türlü görüş ve önerileri bizlere iletmenizi bekliyoruz” dedi.

Ali Faik Tantan ise süs bitkiciliğinde Sakarya’nın önemli bir üs olduğunu dile getirerek, sektörün ulusal ve uluslararası platformda yaygınlaşması ile gelişmesi adına ciddi gayretler göstermek amacında olduklarını ifade etti. SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Yiğit Ateş, SATSO’nun sektörle ilgili projeleri hakkında bilgi vererek yürütülen projelerin aşamalarını anlattı. Toplantıda istişarede bulunan sektör temsilcileri süs bitkisi yetiştiriciliğinin Sakarya’da gelişmesi ve hak ettiği seviyelere ulaşması adına görüşlerini bildirerek sorunlara çözüm önerilerinde bulundular.