Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansın (MARKA) işbirliğinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi desteğiyle gün boyunca sürecek olan ‘Sakarya 1. Mesleki Eğitim Çalıştayı’ başladı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MARKA işbirliğinde SAÜ Teknoloji Fakültesi desteğiyle gerçekleştirilen Sakarya 1. Mesleki Eğitim Çalıştayı yapılan açılış konuşmalarıyla başladı. Çalıştaya Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ta katıldı.

Açılışta konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, “Bu çalıştay sorunların ve çözüm önerilerinin geniş katılım ile ortaya konulması amacıyla yapıldı. Çalıştay ile birlikte Sakarya’da mesleki eğitimde yol haritasını belirlemek istiyoruz” dedi. SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyk ise “Uzun zamandır süregelen Fen lisesine yada Anadolu lisesine giremeyen öğrenciler, yada üniversiteye gidemeyecek öğrenciler meslek lisesine gider algısını ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu.

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ve Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz da çalıştayın hayırlı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversite, belediye, sanayi, dernek, sendika ve oda temsilcilerinden oluşturulan 5 Çalışma Grubu, Sakarya’da mesleki eğitimde yaşanan sorunları tartıştı. Sakarya’daki mesleki ve teknik eğitimin toplumsal algısı ve öğrencilerin hazır bulunuşluğu, mesleki ve teknik eğitimde yönetim, öğretmen yeterlilikleri, öğretim faaliyetleri, sektör işbirliği, mesleki ve teknik eğitimde işletmelerde eğitim, işletmelerde beceri eğitimi, ve staj çalışmaları, hayat boyu öğrenme faaliyetleri, istihdam ve mesleki eğitim ilişkisi konularını tartışan çalışma grupları, çalıştayın sonunda sorunlara ilişkin bulduğu çözüm önerilerini sunacak. Çalıştay sonunda ortaya çıkan sorun ve çözüm önerileri, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sakarya’da mesleki eğitim ile ilgili okul ve kurumlara, Milli Eğitim Bakanlığına ve çalıştaya katılan temsilcilere dağıtılacak.