AK Partili Cihan Saraç, yeniden Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret ederek, görevinin hayırlı olmasını diledi.

Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Cihan Saraç, bu büyümede Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ın katkısının büyük olduğunu belirterek, görevinde başarılarının devamını diledi.

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini söyleyen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, her alanda büyümeyi hedeflediklerini söyledi. SAÜ’yü paydaşlarla birlikte yönetmek istediklerini belirten Prof.Dr. Elmas, "Her türlü işbirliğine açığız. SAÜ’nün gelecek 4 yılında önemli hedeflerimiz var. En önemlisi de SAÜ’yü bilimsel yayınları, projeleriyle öne çıkarmak. 4 yılda hoca başına düşen bilimsel yayın ortalamasını bugünün iki katına çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Apart dairelere karşı oldukları şeklinde bir algı oluştuğuna dikkat çeken Rektör Elmas, "Biz apartların öğrencileri sosyal hayattan çektiğini düşünüyoruz. O tip dairelerin bulunduğu apartmanların ortak kullanım alanları, yemekhane, kafeterya, kütüphane gibi alanları olması lazım. Ayrıca bunların yurt yönetimi gibi bir de yönetimleri olması gerekir" şeklinde konuştu.