Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 2. Meslek Komitesi (Altyapı İnşaat Faaliyetleri, Maden Ocakları ve Mermerciler) üyeleri, grup toplantısında bir araya gelerek sektörel sorunları değerlendirdiler.

SATSO 2. Meslek Komitesi Başkanı Emir Karagülle ve Komite üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 2. Komite Başkanı Emir Karagülle, Başkan Yardımcısı Akif Özkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Genç, Yılmaz Dünya, Ahmet Siviş ve yaklaşık 70 üye katıldı.

Kösemusul toplantıda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Komitelerin oda faaliyetleri ve üye hizmetleri kapsamında önemine değinen Başkan Kösemusul, “Komiteler hizmetlerimizi üyelere doğru aktarma ve faydalanabilmeleri açısından önemli bir köprü vazifesi yürütmektedir. Komitelerimizin çalışmalarını her zaman destekliyor, toplantılardan gelen talepleri ciddiyetle inceleyerek gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bizler birlikte güçlüyüz. Bu gücümüzle büyüyoruz” dedi. Kösemusul 2. Meslek Grubu üyeleri ile sohbet ederek yakından ilgilendi.

Komite adına bir konuşma yapan Komite Başkanı Emir Karagülle, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunarak kum ve taş ocağı işletmeciliğinin zorlukları ve ruhsatlandırma sıkıntılarını dile getirdi. Kamuoyunun, bilgisizlik nedeniyle taş ve kum ocaklarının inşaat sektöründe lokomotif olduğunu dile getirerek, ancak kum, çakıl, mıcır gibi unsurlar olmadan ev kurulamayacağını ifade etti.

(BCT)

.